• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ZMeyGorianin - майстор
Отклоняваме се от въпросът, който съм задал. А именно: може ли да се увеличи принудително температурния диференциал на посочения термостат.
Колкото до цитираната тема, оказа се че в нея съм описал как се справям с конденза:viewtopic.php?f=10&t=61020&start=10#p949928
Не гарантирам за точност на термометъра, но 40 на входа е температурата, при която помпата спира. При работа на входа имам не по-малко от 50 градуса.
Evgeniy - майстор
Моят опит с подобни щракащи устройства (термостат, пресостат, ниворегулатор...) е по-скоро в обратна насока - да намаля хистерезиса.

Принципното устройство на подвижния контакт е една напрегната пружинираща пластина, която при прилагане на услие се изкълчва от едното състояние в другото и обратно - включени и изключено.
Колкото по-напрегната е тя, толкова е по-голямо усилието и хода - съответно хистерезиса.
Така, че ако има болт за натягане на тази пластина, може да повлияеш и на хистерезиса, ако не, може с изкривяване / изправяне, но резултата не е прецизен, а в някои случаи съм ги повреждал при такава интервенция.
ZMeyGorianin - майстор
Взех този термостат:
Прикачен файл:
OIP (1).jpg
OIP (1).jpg (7.69 KиБ) Видяна 319 пъти
Монтирах го. Работи според очакването без да пипам болта за промяна на диференциала - беше залепен и не мръдна.
  • 1
  • 2

Тема "Управление на вентилатор и циркулационна помпа на стар котел за твърдо гориво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: