Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
chapara - майстор
Имах този про блем на вилата преьди години, но с направа на нов трафопост проблема се реши. Проблема го бях решил със стабилизатор. Сега си стои в мазето неизползваем. Мога да го подаря, но от къде си не е ясно?
ddushi - напреднал
пон дек 21, 2020 9:39 amchapara написа:
Имах този про блем на вилата преьди години, но с направа на нов трафопост проблема се реши. Проблема го бях решил със стабилизатор. Сега си стои в мазето неизползваем. Мога да го подаря, но от къде си не е ясно?
Благодаря за предложението, но на този етап ще откажа. Харесах един UPS втора ръка на прилична цена. Не мога да взема за проба този от офиса и реших да купя един за проба, пък ако не стане ще си го сложа у дома на компа. Иначе съм от София, а вилата е в една от вакарелските махали. При нас смениха трафопоста както и цялата мрежа на махалата. Проблема с тока се реши, но не напълно. Според един от аварийната група трябвало да се подмени и още поне един трафопост по трасето преди нас. Но най-вероятно няма да стане скоро.
ddushi - напреднал
Да ви споделя резултата от експеримента. Купих UPS АРС 300 вата + нова батерия. Когато хладилника и телевизора са включени на един кръг от UPSа няма никакъв ефект. Когато са вързани на различни кръгове ефект има. Това е положението!
krasi92 - майстор
Размени го сега за стабилизатор и готово
silent - майстор
Има цяла тема за твоя проблем....малко по нагоре...и проблема не ти е в тока...жалко за похарчените пари....
hidrazin - майстор
пон дек 28, 2020 10:13 pmsilent написа:
... проблема не ти е в тока...жалко за похарчените пари....
Ъъъъ... не се заричай. Поне аз не бих. :-D
Дори и при проблем с напрежението (тока) купуването на UPS е най-голямата глупост.
Просто не му е това работата (на UPS-а).
:partyman:
kozl - майстор
То UPS -а има некво време на реакция при превключване. Примерно имах проблеми с комп+UPS. При загасване на тока и докато превключи UPS-a и компа се ресетнал. Намeри се UPS, с който компа да не се ресетва, но интересното е, че предишния UPS продължи да работи успешно с друг PC.
Т.е. има некаква зависимост от капацитета на захранването до колко време може да поеме функции при липса на входяща ел.енергия.
Не знам къв е телевизора, но ако е с импулсно захранване дали няма да има ефект ако се повиши капацитета на кондензатора след изправителните диоди след входа от мрежовото захранване :?
hidrazin - майстор
вт дек 29, 2020 7:06 amkozl написа:
Т.е. има некаква зависимост от капацитета на захранването до колко време може да поеме функции при липса на входяща ел.енергия.
Не знам къв е телевизора, но ако е с импулсно захранване дали няма да има ефект ако се повиши капацитета на кондензатора след изправителните диоди след входа от мрежовото захранване :?
Разбира се че има некаква зависимост.
При мен работят 80 броя "UPS-и" на подобен принцип.
Сложил съм го в кавички защото са DC и на ниско напрежение.
Представляват блок/модул натъпкан с много кондензатори + защити по напрежение и ток и алармен изход.
Слагат се между DC захранването и например контролери.
В моя случай при отпадане на мрежовото захранване осигуряват 10-20 секунди работа на контролерите.
Това им осигурява възможност да си запишат последните файлове и да се изключат правилно.
ЦЪК
:partyman:
silent - майстор
Прав си Хидра не може да съм напълно сигурен, но от прочетеното май тази комбинация от стар хладилник и ново ЛСД в един контакт взаимно нехаресващи се очератава като класика....а и човека пиша че със старото Тв -вероятно кинескоп не е имало проблем...както и това че има проблем когато са в един контакт макар и през Юпиес са....да не говори че голяма част от захранванията на новите ЛСД са със захранване 110-240В и едва ли ги бърка по слаб ток като цяло....без да съм специалист в електрониката си мисля че импулсните им захранвания се смущават и се бъгват за части от секундата и гасят за момент....а вероятно и в захранването на новите модели няма филтриращи кондензатори с достатъчно голям капацитет които да компенсират подобни сривове....

Тема "Проблем заради слаб ток." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: