• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
velsi - Почетен майстор
Основно работим профили за дограма. Сурови. Химизираме и боядисваме. Много. С тонове. Отделно пребоядисваме пак предимно профили. Такова лакиране просто не се е налагало да правим до сега.
pavkatay - майстор
А правите ли тези дървесните цветове с изпичането в пещ?
MamaMy - майстор
Павка, те в Плевен го правят.
velsi - Почетен майстор
pavkatay написа:
А правите ли тези дървесните цветове с изпичането в пещ?
Да, правим и тях.
pavkatay - майстор
MamaMy написа:
Павка, те в Плевен го правят.
Да, знам. Аз не харесвам алуминия като материал за работа,но тази му обработка определено ме очарова.
Граничим вече с ОФФтопика,но все пак....
Мисля,че бях публикувал снимки от този обект в една тема,но пак ще го направя.Това съчетание ми харесва не само защото съм го правил аз и се е получило добре, а защото е може би най-доброто :roll:

Прикачен файл

29.jpg
29.jpg (83.79 KиБ) Видяна 5838 пъти

Прикачен файл

25.jpg
25.jpg (85.98 KиБ) Видяна 5838 пъти
pipbel - майстор
pavkatay, готино е станало. :cool: Идеално за сбирки.
И аз много си харесвам зимната градина как стана. Моя алумин е малко по-тъмен дървесния цвят, но пак си седи добре. Крилата са на 3 нива плъзгане.Лятос остават 2 от 6.

Прикачен файл

Copy of SS853765.jpg
ribnikolaevi - майстор
velsi написа:
Основно работим профили за дограма. Сурови. Химизираме и боядисваме. Много. С тонове. Отделно пребоядисваме пак предимно профили. Такова лакиране просто не се е налагало да правим до сега.
Би ли пояснил какво значи химизиране?
velsi - Почетен майстор
Подготовка на профилите за нанасяне на прахово-полимерно покритие. Представлява потапяне в обезмасляващ и почистващ окисите разтвор, междинно промиване с вода - обикновена и дейонизирана, потапяне в специален разтвор, който създава подобряваш адхезията, тънък филм, изсушаване.
MASTER - специалист
velsi написа:
Най вероятно има предвид лака който се слага на бои от сорта на 9006 , 9007
velsi - Почетен майстор
Не, 9006 и 9007 са металици. Те си имат фин метален прах в тях, който създава ефекта. Става дума за някаква безцветна боя, която се пръска повторно след като е боядисан и изпечен основния цвят и го защитава от надраскване. Както и да е. Вече не работя тази работа.
  • 1
  • 2

Тема "Прахово боядисване на алуминий." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: