Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Боже, за едни 20-тина кинта да спестят ората са готови да си изтрепят семейството и други хора.
jamescho80, взмеи да лепиш плочки (или нещо подобно) - от това не умират хора.
Дано си разбрал. А дано ама надали...
:partyman:
schuldiner - майстор
Не знам как е по света, ама след като при правилно зануляване няма значение къде е фазата в контакта, защо в огромен магазин за електроуреди нямат един правоспособен с отвертка, да завие десет винтчета за 20 лв.?
kozl - майстор
Изображение
Аве тва не ли щепсел за 16А и немали да е маломерен за печката, предполагам с фурна и котлони.
Едно време кат немаше избор и печката на моите родители я свързах с таков контакт Грозно стана ама 25А. Скоро му правих ревизия никакви следи от нагоряло. Но съм калайдисвал заголените краища на проводниците.
На тъщата печката, беше свързана с шуко 16А. Ама преди 2 години го смених заедно със щепсела и кабела, че бяха нагоряли и монтирах такъв. Тази година смених печката с нова Беко и ползвах съществуващия контакт и щепсел 25А и същия кабел. За двете изминали години не видях нищо притеснително по тях.
jamescho80 - напреднал
нед мар 14, 2021 9:48 amkozl написа:
Изображение
Аве тва не ли щепсел за 16А и немали да е маломерен за печката, предполагам с фурна и котлони.
Едно време кат немаше избор и печката на моите родители я свързах с таков контакт Грозно стана ама 25А. Скоро му правих ревизия никакви следи от нагоряло. Но съм калайдисвал заголените краища на проводниците.
На тъщата печката, беше свързана с шуко 16А. Ама преди 2 години го смених заедно със щепсела и кабела, че бяха нагоряли и монтирах такъв. Тази година смених печката с нова Беко и ползвах съществуващия контакт и щепсел 25А и същия кабел. За двете изминали години не видях нищо притеснително по тях.
Ще го имам впредвид и ще наблюдавам щепсела.
Незнам какъв но го купих от същото место дето и кабела , като изрично казах ,че ми трябва за готварска печка кабел и щепсел който да става за тоя кабел. Книжката от печката му я подадох в магазина , понеже в нея пише кабела с каква маркировка е .
krasi92 - майстор
Не случаино уреди над 3,5 киловата се продават без кабел и тия в големия магазин няма да обучат персонал да те оправи за 20лева.Като си некомпетентен звъниш на сервиза на съответната марка и си викаш техник.Ако ти е скъпо викаш съседа дето разбира от всичко и те така.Един беше наврял в такъв щепсел кабел 3х4.Естествено че му поисках автограф.
lyubohar - майстор
Моята печка е вързана с щепсел.Legrand 16A.
Контакта е троен-не помня каква марка и колко ампера.
Печката никога не се ползва с включено всичко.
Най много фурна и един котлон.Да не сме казарма да готвим за взвод. :-D
Твърда връзка не ми харесва по няколко причини.
Десетки години печките ми са били на контакт и не съм имал проблеми.
Важното е контактите и щепсалите да са качествени и оголените места на кабелите да са калайдисани,или кримпвани.
Тогава няма опасност от лош контакт и греене.

И винаги операциите по свързане си ги правя сам,особено след като един "специалист"с 50г.стаж по националните обекти ми върза ключа за осветление на банята с прекъсване на нулата!

Прикачен файл

20210314_095506.jpg
jamescho80 - напреднал
значии като готвя требва да съм на нокти :|
antonioven - специалист
Какво не ви харесва в твърдата връзка?
Не сте ли вързали много товар на това тройно контактче, три маймуни на един клон, да не се скърши клона?
lyubohar - майстор
Ами просто като се наложи да ремонтирам(за съжаление със съвременните се случва често)някой уред просто го откачам,а не търча до бушона и да изключа всички.Ако уредите са вградени тогава е друга бира.Контактите трябва да са добри-бакелитови и стегнати клеми.Или 10 контакта на стената,което никак не ми харесва.Това са си мои разбирания от дългия ми житейски опит и не е задължително да се съобразявате.
Antonii - майстор
Няма нужда никаде да тичате.
Има си приспособления с които може да изключите автомата или дефектно токовата от разстояние.
Професионалните ел. техници ползват такива, че понякога таблото не е на 10 метра, а на стотици метри от тях.
При наличие на дефектнотокова, елементарния начин е чрез лампа с малка мощност между земя и фаза.

Тема "Готварска печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: