• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marton - помощник
Е ти прясно, та още топло, та и сходно, та направо ти е сгодно.

viewtopic.php?f=10&t=66713
Благодаря!

Ако везните наклонят към само дървесни, Грейко не е най добрата оферта.
Въпреки, че и аз съм от отбора на Грейко, никога няма да си изкривя душата.
А кое според Вас е по-добрата оферта в този случай (предпочитане на само дървесни пелети)? Грейко Бижу 16кВ както споменахте по-рано, друга камина или друг котел?

Мнение и опит с Пелетен котел Alfa Plam Commo Compact, 23kW?

Благодаря отново!
вт авг 24, 2021 8:45 pmmarton написа:
... 23kW?
Благодаря отново!
Ей това го направи 13 и ако ще Москвич да се казва!
Как ще сравниш БМВ 316 с БМВ 323?
Айде малко по сериозни въпроси!
marton - помощник
..23 го копирах от търговски сайт на марката, понеже явно нямат по-малък котел.
Наясно съм с БМВ 316 и БМВ 323 и разликата между тях.
Пиша тук, за да попитам за мнение и съвет относно по-правилен избор на котел в моя случай не само от търговци, но и от хора с опит. Именно затова донякъде отсях няколко вида котли и камини и питам за тях, а не за целия пазар. Алфа плам, Грейко, Лонг лайф или предложете вие.
Знам, че няма вечни неща. Но се стремя да си дам парите за нещо, за което повече хора ще потвърдят, че се държи добре във времето.
Като цена за мен Грейкото ми е таван.
Склонен съм и на камина, не ми е проблем да я обгрижвам всеки ден, стига да е само това разликата с котела. Четох мнения, че котлите са в пъти по-ефективни и надеждни от камините, не знам дали е така.
Това питам.
Не може да се каже, че котлите са по ефективни и по надеждни.
Първото може да установиш в първият интернет магазин.
За второто трябва да поровиш повече.
Не зная защо, някои си мислят, че като е голям бункера, палят и забравят за една седмица. Горивно съоръжение трябва да се наглежда поне веднъж на ден, като минимум, според мен.

Алфа плам имат и 15 клвт.
БМВ 323 може да го ползваш като баничарка, но разходите ще са повече от на баничарка. Освен това, 323 ще се чувства по добре на магистралата, където е нужна повече работа за единица време.
За теб ще са противопоказни киловати отгоре, това исках за кажа.
Иначе, има тук един, с 23 на 65 квадрата, който въпреки проблемите с коминчето, продължава да е супер доволен и да мисли за снижаване температурата в комина, че бяга навярно???!!! На него и 10 са му много, но вече е излъган.
marton - помощник
От прочетеното си мисля, че най-добре да се възползвам от съвета за камина Грейко Бижу 16кВ?
Като се вземе предвид добрата изолация(10см), дограма и сравнително ниските тавани (2,35м) на площ 2х60м2 + гараж 19м2 и мазе 14м2
Според вас няма да са й проблем 11-те радиатора (115 глидера Н500) две лири 400/900 и бойлер 200л ?
.
marton - помощник
Благодаря за мненията!
ср авг 25, 2021 5:16 pmmarton написа:
От прочетеното си мисля, че най-добре да се възползвам от съвета за камина Грейко Бижу 16кВ?
Като се вземе предвид добрата изолация(10см), дограма и сравнително ниските тавани (2,35м) на площ 2х60м2 + гараж 19м2 и мазе 14м2
Според вас няма да са й проблем 11-те радиатора (115 глидера Н500) две лири 400/900 и бойлер 200л ?
.
От радиатори, при пълна мощност, имаш 13клвт.
Лирите....слагам 1.2 клвт.
Бойлера не го смятам. Това е временен консуматор.
Останаха 1.8клвт. Ами те, от Грейко толкова (1.7) ѝ дават да топлоотдава самата камина. 14.3 са към водна риза.
Да си я смятал, нямаше да е толкова точно. Поне според инсталираните консуматори.
При зверски студ, навън, няма да има по добре уплътнен пелетарник, от твоят, освен ако къщата ти иска по малко.
speka_rs - майстор
ср авг 25, 2021 5:16 pmmarton написа:
.
През 90 % от времето ще пита за още радиатори. А и веднъж отоплена къщата ще си цъка на малките мощности. Аз за 120 м2 етаж от къща в най-студенто време имам 4 кВт/ч топло загуби при 22 градуса вътрешна температура. Така че смело и безотоговорно със 16 кВт, ако се наложи ще четеш как да се направи камерата като на 10 кВт.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ при избор на пелетен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: