• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Lutchezar - майстор
Прилича ми на криптоферма, но кой те е излъгал че не можеш да разпределиш компютрите по отделните фази?
sts - специалист
resistbody не съм съгласен с Вас относно проектирането на жилищни сгради.
Може да сте попаднал на млад колега който няма опит и да слагате под
общ знаменател всички проектанти.Защо не върнахте проекта.
Бих желал на ЛС да ми изпратите Вашият проект и забележките към него.
vmv
съб мар 05, 2022 3:10 pmLutchezar написа:
Прилича ми на криптоферма, но кой те е излъгал че не можеш да разпределиш компютрите по отделните фази?
Точно това ще е :) Знам, че мога, въпроса ми е изцяло свързан с това дали ще има проблем, ако в къщата са включени бойлера и печката и съответно ако са изключени.
resistbody - майстор
съб мар 05, 2022 3:14 pmsts написа:
resistbody не съм съгласен с Вас относно проектирането на жилищни сгради.
Може да сте попаднал на млад колега който няма опит и да слагате под
общ знаменател всички проектанти.Защо не върнахте проекта.
Бих желал на ЛС да ми изпратите Вашият проект и забележките към него.
Не съм го върнал, за да взема РС и защото знам как да го изпълня правилно, същото е с ВиК... То и без това договорката ни беше за правилна конструкция, а другото да и го знам.. ще ти пратя като се прибера тея дни...
Lutchezar - майстор
В тази къща само бойлер и печка ли има?
Отопление? Климатици?
Ако се ползва в момента каква е консумацията?
По принцип за къща 15KW е на границата, но ако никой не живее...
Теоретично фермата генерира доста топлина която би могла да се ползва за отопление. През зимата на къщата, лятото бойлер и басейн :tonqe:
krasi92 - майстор
Вземай си партидата и си направи трифазна инсталация до таблата. След таблата си разпределяш горе долу симетрично товарите и готово. Това дали печката работи или не няма да се отрази на фермата ти. Условието мрежата на доставчика да е в норми. Ел. мрежа в нормите при еврохолда почти няма. В малките населени места вечерно време ако го задържат на 200 волта което не е в нормите се отваря шампанско.
vmv
нед мар 06, 2022 8:59 amkrasi92 написа:
Вземай си партидата и си направи трифазна инсталация до таблата. След таблата си разпределяш горе долу симетрично товарите и готово. Това дали печката работи или не няма да се отрази на фермата ти. Условието мрежата на доставчика да е в норми. Ел. мрежа в нормите при еврохолда почти няма. В малките населени места вечерно време ако го задържат на 200 волта което не е в нормите се отваря шампанско.
Евала за точния отговор! Много благодаря :)
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
При трифазен и идеално разпределен товар, загубите по трасето намаляват 6 пъти!
Пада на напрежение на всяка от фазите също 6 пъти.
И за енергото и за теб е по-добре да е трифазен и колкото е възможно товара да е разпределен по фазите.
  • 1
  • 2

Тема "Трифазен ток - балансиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: