• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Krasi_S - специалист
Answers: 1
Това, което виждам аз от снимките е "устройство", което използва релето за да подаде "силовото" захранване навън. Това трябва да стане при затваряне на веригата през външен ключ или някакъв друг контакт в "управляващата" част. За целта е използван трансформатор за да захрани бобината на релето. А изходите от вторичната намотка са използвани за прекъсване на захранването на релето през тези ключове.
И тъй като първоначалния въпрос беше "как се свързва този адаптер", според снимките, клемите от горе надолу са:

1 - Отива към единия край на първичната намотка на трансформатора.
2 - Отива към другия край на първичната намотка на трансформатора. Има връзка и към Н.О. (нормално отворения) контакт на релето. Ако има значение изобщо, тук е добре да е "фазата" на захранването.
3 - Общия контакт на релето. Или изхода, на който ще се появи "фазата" от клема 2;

Трансформатора има 4 изхода за вторични намотки. Или са две еднакви или са изводи за различни напрежения. Залагам на първото.
Единия край на диодния изправител (греца) е свързан вътрешно към другия край на 2-та втората вторична намотка. А другия край излиза на клема 6.

4 - Идва от единия край на 1-та вторичната намотка на трансформатора.
5 - Обединени двете вторични намотки. Или тук е другия край на 1-та вторичната намотка (от клема 4) и "началото" на 2-та вторична.
6 - Идва от греца.

Въпросните външни управления (ключове), предполагам се свързват между клеми 4÷6 и 5÷6. Така ще затворят веригата към греца и ще има захранване на релето да превключи и да се появи захранване на клема 3.
Последна промяна от Krasi_S на чет юни 02, 2022 4:41 pm, променено общо 1 път.
Lutchezar - майстор
чет юни 02, 2022 11:00 amkozl написа:
чет юни 02, 2022 10:01 amLutchezar написа:
* Грешно мнение *
Това за кое се отнася?
Означава че съм написал глупост, която съм изтрил.
Не трябва да се пише преди първото кафе и трябва да се чете и да се мисли, затова изтрих и оставих за после. Извинявам се ако неволно съм засегнал някой.
Егати филма :weedman:
kozl - майстор
Ами това не е DC захранване, а е вероято е някакво управление.
Няма изход от изправеното напрежение, то е само за релето.
А релето се включва от външен ключ.
На тази снимка

Изображение

отгоре надолу ВЕРОЯТНО:
1. Нула
2. Фаза
3. Изход фаза през релето
4 и 5 могат да се разглеждат като AC захранване, но аз си мисля, че се ползват изходите на трафчето за задействане на релето през две вериги. Тогава някакво опроводяване през 4 и 6 или 5 и 6 може да задейства релето и то да затвори контакта.
mironcho - специалист
Цецо написа:
Как се свързва този адаптер ?
С две думи - това не е адаптер. Може да се пригоди да захранва нещо (малко), но преди да се измери какви са напреженията по платката нищо повече не може да се каже.
Цецо - специалист
На капачката пише АДАПТЕР
ESPACE - майстор
Aми то пак си е един вид адаптер. На две от клемите ще имаш изходно ниско променливо напрежение. Колко ниско, ще знаеш като го измериш.
Lutchezar - майстор
пет юни 03, 2022 7:53 amЦецо написа:
На капачката пише АДАПТЕР
Много неща се наричат адаптери.

Защо не я пусна снимката на тази капачка, може и друго да пише, все някой може да се сети дали не е виждал нещо подобно?
  • 1
  • 2

Тема "Aдаптер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: