• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasi92 - майстор
Класическа схема. Прекъсната е нулата а не фазата през ключовете.
Вариант едно е да смениш тези лунички с такива дето няма да мъждукат при прекъсване на нула а не на фаза. Варианта е проба грешка на марки и модели.
Вариант две е да се свържат кабелите по стандарт и тогава всичко ще си дойде на мястото.Това е свързано с търсене на замазаните разклонителни кутии.
Каква е тази дивотия със замазване на кутии не знам но е доста модерно да се скриват под мазилката
вт юли 05, 2022 6:32 amkrasi92 написа:
Класическа схема. Прекъсната е нулата а не фазата през ключовете.
Вариант едно е да смениш тези лунички с такива дето няма да мъждукат при прекъсване на нула а не на фаза. Варианта е проба грешка на марки и модели.
Вариант две е да се свържат кабелите по стандарт и тогава всичко ще си дойде на мястото.Това е свързано с търсене на замазаните разклонителни кутии.
Каква е тази дивотия със замазване на кутии не знам но е доста модерно да се скриват под мазилката
Попринцип възможно ли е целия този проблем да ми навреди по някакъв начин на луничките или на инсталацията ? Като цяло не ми пречи че си мъждукат вечерта...
krasi92 - майстор
Ако при интервенции по осветлението а и по цялата инсталация се спира тока от предпазителите няма никаква опасност за вас и за луничките
вт юли 05, 2022 7:15 amkrasi92 написа:
Ако при интервенции по осветлението а и по цялата инсталация се спира тока от предпазителите няма никаква опасност за вас и за луничките
Благодаря ви за информацията !
moimoimoi - майстор
Може да размениш в таблото фазата и нулата на токовия кръг за луничките, тогава вече фазата ще се прекъсва от ключовете
но...
това разменяне на фазата и нулата в таблото може да доведе до същия ефект при лампи в други помещения,накратко това е работа за електротехник, да провери при останалите ключове какво се прекъсва и чак тогава ако е възможно нещата да се оправят чрез размяна на фазата и нулата в таблото
Lutchezar - майстор
Едва ли тези лунички са на отделен токов кръг.
moimoimoi - майстор
точно затова му трябва електротехник-да провери токовия кръг на луничките и ако е възможно да размени кабелите
  • 1
  • 2

Тема "Две фази на лунички с девиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: