• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Искам да ви пратя снимки на настроиките на горелката,но нз как да ги кача да видим какво ще кажете,как са ги наместили,как мога да ги кача тук
съб окт 08, 2022 12:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
Фитиля, сигурен съм, че нямаш опит със затваряне на клапа, а за контролера, поне не достатъчно. Дори никакъв, убеден съм вече.
Не е добра идея да пишеш "на аба".

Посъветвах да намали подаване и вентилатор, на първо време и с наличния хардуер.
Една от стъпките, в тази посока, е игра с клапата, при положение, че знаеш какво правиш с онова, което имаш.
И още- димоход ли имаш предвид или комин, че 100 градуса на димохода са си 100 градуса на нежната ти дактилоскопия.
Ако наистинаси държиш спокойно ръката на димохода, то със сигурност имаш други проблеми, които не споделяш.
След котела има 200 мм отвор тръби и влизат в комина горещи са не мога да ги пипна
Фитилчо - майстор
Фитиля, сигурен съм, че нямаш опит със затваряне на клапа,
Моето "умно" упрвление е с дебитомер на изходящата. Задуша ли там - авариен режим.
Явмно Натурелата не е много "умна" :lol:
съб окт 08, 2022 1:19 pmФитилчо написа:
Фитиля, сигурен съм, че нямаш опит със затваряне на клапа,
Моето "умно" упрвление е с дебитомер на изходящата. Задуша ли там - авариен режим.
Явмно Натурелата не е много "умна" :lol:
Не е, но е гъФкава и доста friendly, особено за мислещи потребители. Онези, дето разчитат на умното, обикновено имат повече проблеми, в последствие, по нашите ширини.
Освен това, ако помислиш, би стигнал до извода, че при намален вентилатор, не пречи да попритвориш. Понякога тягата на комина превишава нуждите от дебит на вентилатора.
Сигурен съм, че нямаш клапа за регулиране на тягата.
съб окт 08, 2022 1:15 pmvichovichevvv написа:
След котела има 200 мм отвор тръби и влизат в комина горещи са не мога да ги пипна
Вичони, назад писах, че губиш в комина- пелети даже излитат.
viewtopic.php?f=10&t=69046#p1114224
От това е основно големият разход.
За този сезон не бих го пуснал в ОЛХ, както те посъветва гуруту. Принципно е прав, обаче.
Не обръщай внимание- леко сме попрегорели, от времето е.
Прегледах PDFa, но няма примерните настройки на горелката ти, както за Грейко, например.
Трябва да намалиш вентилатора, както и стойността за подаване на шнека.
Фитилчо - майстор
Тц, нямам. Мога да намалявам само килеството пелети (без сервизният код) да регулирам вемтилатора според това, на коя степен е. Като цЕло, е дръто на библия тва дет ползвах.
Сега имам същата,ама с ново управление, но не виждам смисъл да я монтирамна тоя етап.
Имам клапа на котела на 4 степени,забравих да кажа също пее комбиниран,имам заводските настроики ако ми кажете как да кача тук снимки ще ги кача да ги погледнете
LazarGanev - "Велик майстор"
съб окт 08, 2022 1:29 pmТрифон П.Трифонов написа:
За този сезон не бих го пуснал в ОЛХ,
Тоя мастодонт, при тези цени на пелетите ще натрупа повече загуби, отколкото струва той самия. По най-бързия начин да си купува 10кВт котле или каминка, може пак от ОЛХ. Тя, заедно с пелетите, които ще изгори (не повече от 2 тона, ще струва по-малко от пелетите, които ще изгори тази ламя! Наскоро един колега си продаде Бижуто на 3 години за 2500лв (сменя го с термопомпа) и размишлява на глас как може едно пелетно съоръжение да струва колкото 2 тона пелети!? Та един правилно подбран котел или камина, който струва 2500лв, със сигурност ще спести поне 2т. пелети спрямо тези Бурни(т) недора- ъъъ съоръжения! Пък ако някой се излъже да ги купи в ОЛХ, то печалбата става 200%, ще има и за почерпка.
Забравих да спомена датчика за помпата нее вързан с горелката отделно е аз си го настроивам горелка 60 датчик помпа на 50 нз има ли значение настроиката на горелката на термостата на трите мощности е на 60 градуса настроен това на водата ли трябва да е,на колко трябва да е
  • 1
  • 2

Тема "Пелетни горелки BURNIT Настройки и проблеми." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: