Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Alpha - специалист
чет яну 05, 2023 8:21 pmzz_stefanov написа:
Ухо или отвор във винкел и лодъчен възел (доколкото помня възлите :) )
https://p0.pikist.com/photos/192/497/kn ... strong.jpg

Ще свириш ли на тези опънати струни.
Това май е най-доброто решение. :)

Не са за свирене, а като се простират чаршафи - отпуснатото въже много гадно играе... дразнещо е.
Avas_co - майстор
Не точно. С това няма как да го пообтегнеш. Трябва да влиза и излиза въженцето.
MamaMy - майстор
Единичната е достатъчна
tarlyo - специалист
По-голяма лустер клема е достатъчна.
MamaMy - майстор
Клемата ще скъса силиконовото покритие. По-добре с възел отколкото клемата
gecata1059 - специалист
Преди години ползвах същите скоби и стоманено въже като на автора. Но правех най обикновен възел и тогава скобата. Не съм имал проблем с разхлабване.
stefanjor - специалист
чет яну 05, 2023 7:34 pmAlpha написа:

Към момента съм със стоманено въже, с PVC покритие.
Варианти за стягане и опъване има достатъчно, но според мен помисли за друго въже.
Това с PVC покритието се напуква толкова бързо, че не си струва дори отделеното време за опъването му.
Andri01 - майстор
Простор: въже/ не проволка / 6мм., 3 ролки,тежест/ или подходяща пружина. Единия край се хваща твърдо,на другия въжето минава през 2 ролки хоризонтални на разстояние една от друго около 0,4м и се връща до първата колона/стена/. Там е 3-та ролка ,но вертикална. Получават се 2 линии за простиране,а може и да са повече. Въжето слиза на долу и има закачена тежест около 5-6кг./ или пружина/. Така стои постоянно опънато,независимо дали има на него нещо простряно или е празно. Моето е направено по този начин.
П.С.: Въжето обаче трябва да т.н." английска оплетка" ,да не се разтяга. Има ги в големите бакалии.
kr1100 - майстор
пет яну 06, 2023 9:05 amstefanjor написа:
чет яну 05, 2023 7:34 pmAlpha написа:

Към момента съм със стоманено въже, с PVC покритие.
Варианти за стягане и опъване има достатъчно, но според мен помисли за друго въже.
Това с PVC покритието се напуква толкова бързо, че не си струва дори отделеното време за опъването му.
Колко бързо ? При мен от 2017г имам опънати проволки над оранжерията за засенчваща мрежа - още не е напукана пластмасата.

Тема "Простор за пране, обтегачи... скоби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: