Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
nikosnenkov - напреднал
ср юли 12, 2023 4:19 pmLazarGanev написа:
Разбира се, че всичко е възможно, но сега няма да как да се докаже къде е вината. Може от завода (малко вероятно), може по пътя между различните складове, може в някой склад, може монтажниците да не са монтирали добре тръбите и да е изтекъл. Всеки ще се оправдава с другия. Те хубаво ще ти сложат фреон от монтажната фирма, ама за чия сметка?
За моя сметка. То е ясно. По принцип, човекът каза, че решавам аз, дали да са те или ще си търся правата. Аз бях през цялото време в стаята. Пред мен сложиха манометъра. Нямаше фреон. Буквално след като го извадиха от кутията (образно казано), сложиха манометъра и ахнаха. Видя се по лицата им. Тоест не вярвам, че ме будалкат. Още по-малко да има изтичане на място, щеше да се чуе предполагам. Така или иначе, има гаранция. Ако се окаже, че е по-сериозно, ще си търся правата определено.
Последна промяна от nikosnenkov на ср юли 12, 2023 5:23 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
ср юли 12, 2023 4:38 pmnikosnenkov написа:
Ако се окаже, че е по-сериозно, ще си търся правата определено.
Ако фреона е изтекъл със сигурност ще има проблем и то сериозен. Маслото в компресора е силно хигроскопично и сега се е напило с вода.

Монтажниците нито имат сериозна вакуум помпа за да вакуумират системата и да я дехидратират нито ще имат желание.

Едва ли ще дойдат с бутилка с азот за да надуят системата и да видят от къде е теча.

Та не знам от къде ще си търсиш гаранцията.

Изобщо цялата работа е подозрителна. Няма монтажник, а и няма логика като се извади външното тяло от кашона да се закача манометричен блок:-))))))))))))))))))))))))))))))))
nikosnenkov - напреднал
ср юли 12, 2023 4:45 pmшоп написа:
ср юли 12, 2023 4:38 pmnikosnenkov написа:
Ако се окаже, че е по-сериозно, ще си търся правата определено.
Ако фреона е изтекъл със сигурност ще има проблем и то сериозен. Маслото в компресора е силно хигроскопично и сега се е напило с вода.

Монтажниците нито имат сериозна вакуум помпа за да вакуумират системата и да я дехидратират нито ще имат желание.

Едва ли ще дойдат с бутилка с азот за да надуят системата и да видят от къде е теча.

Та не знам от къде ще си търсиш гаранцията.

Изобщо цялата работа е подозрителна. Няма монтажник, а и няма логика като се извади външното тяло от кашона да се закача манометричен блок:-))))))))))))))))))))))))))))))))
Образно казано е това с кашона. Не приемайте всичко, чак толкова дословно. (Предишното е изтрито, че много тънкообидни има) .
Последна промяна от nikosnenkov на ср юли 12, 2023 8:01 pm, променено общо 1 път.
brum - майстор
Друго ти казват - имаш проблем с климатика. И да го монтираш е много вероятно да стоиш на топло.

Не е просто допълване на фреон за да заработи. Иска се подмяна на маслото, вакуумиране на системата и чак тогава пълнене. Че дори и да минеш през тези стъпки нямаш гаранция, че след няколко часа няма да изтече фреона.
nikosnenkov - напреднал
ср юли 12, 2023 5:50 pmbrum написа:
Друго ти казват - имаш проблем с климатика. И да го монтираш е много вероятно да стоиш на топло.

Не е просто допълване на фреон за да заработи. Иска се подмяна на маслото, вакуумиране на системата и чак тогава пълнене. Че дори и да минеш през тези стъпки нямаш гаранция, че след няколко часа няма да изтече фреона.
Разбрах. Затова казвам, че ако проблемът се окаже по-сериозен ще търся правата си. Има си гаранция. Емаг по принцип не задължават с техни техници да се извършва монтажа. А този е със необходимите сертификати. Имам си квитанция и касов бон за услугата монтаж. Предполагам ще е достатъчно.
brum - майстор
Аз не виждам как ще докажеш, че не сте пуснали фреона по грешка. Ама успех - може да случиш и на търговец който не иска просто да вземе парите на клиента.
nikosnenkov - напреднал
ср юли 12, 2023 6:22 pmbrum написа:
Аз не виждам как ще докажеш, че не сте пуснали фреона по грешка. Ама успех - може да случиш и на търговец който не иска просто да вземе парите на клиента.
Единствено мога да се надявам, че няма да се стигне до там.
LazarGanev - "Велик майстор"
ср юли 12, 2023 5:21 pmnikosnenkov написа:
В България, човек на никого за нищо да няма доверие. Жалко, че сме такъв народ.
Човече, ставаш все по-смешен с всяко изречение, народът ти бил крив! Какво доверие искаш, след като климатикът е минал през няколко ръце, докато се установи проблема? Търговецът ти го е донесъл, не се знае в какво състояние, после е стоял у вас ден-два или повече, няма значение, под твой контрол или без контрол - също няма значение. Теоретично може ти или някой друг да източи фреона и да искаш да ти се напълни, може някое дете да се прави на техник и да е развъртяло крана с шестогран, може да играете комбина с монтажниците и да искаш да прикриеш тяхна грешка, а бе хиляда теоретични възможности за съмнение, пък ти ще обвиняващ народа, демек мен и другите от форума. Откъде накъде някой трябва да ти вярва или пък на непознати монтажници? Тук предаването трябва да става от търговеца лично на доверен монтажник и то пак има риск за търговеца. Колега ми е разправял за няколко случая за липса или недостатъчен фреон и се е налагало да допълва за собствена сметка, въпреки, че е оторизирана монтажна, че и оторизирана сервизна фирма на тази известна марка. Но не му признават констатациите - "не може да бъде, всичко си идва заредено от завода" и толкоз
nikosnenkov - напреднал
ср юли 12, 2023 7:37 pmLazarGanev написа:
ср юли 12, 2023 5:21 pmnikosnenkov написа:
В България, човек на никого за нищо да няма доверие. Жалко, че сме такъв народ.
Човече, ставаш все по-смешен с всяко изречение, народът ти бил крив! Какво доверие искаш, след като климатикът е минал през няколко ръце, докато се установи проблема? Търговецът ти го е донесъл, не се знае в какво състояние, после е стоял у вас ден-два или повече, няма значение, под твой контрол или без контрол - също няма значение. Теоретично може ти или някой друг да източи фреона и да искаш да ти се напълни, може някое дете да се прави на техник и да е развъртяло крана с шестогран, може да играете комбина с монтажниците и да искаш да прикриеш тяхна грешка, а бе хиляда теоретични възможности за съмнение, пък ти ще обвиняващ народа, демек мен и другите от форума. Откъде накъде някой трябва да ти вярва или пък на непознати монтажници? Тук предаването трябва да става от търговеца лично на доверен монтажник и то пак има риск за търговеца. Колега ми е разправял за няколко случая за липса или недостатъчен фреон и се е налагало да допълва за собствена сметка, въпреки, че е оторизирана монтажна, че и оторизирана сервизна фирма на тази известна марка. Но не му признават констатациите - "не може да бъде, всичко си идва заредено от завода" и толкоз
Ами радвам се, че ти е смешно. Не съм професионалист, че да обясня подробно всеки процес, стъпка по стъпка. Иначе нямаше да съм тук, да питам.
Chefo77 - майстор
Купувате евтина китайска техника от онлайн търговец със склад в Румъния, транспортирана безплатно до Вас в (предполагам) София - и наемате фирма, за да я монтира. Оказва се, че някъде по пътя връзката се е скъсала и Вие твърдите, че не можеш да има доверие на никого за нищо в България. Не схващате ли обидата??

Тема "Нов климатик - липса на хладилен агент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: