• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fbr - майстор
С амперметъра той мери привидната, а не реактивната. Реактивната няма как да я измери в случая, а само аналитично да се изведе.
kozl - майстор
съб ное 18, 2023 10:35 amB0bi написа:
А питането за на празен ход ли е? Звучи ми малко безпредметно. Освен непосредствено след навиване. А и тогава "харчи" не е много на място.
Питането дали не е опит за сравняване с инверторните електрожени по КПД?
При натоварване е доста относително спрямо натоварването. А и нямам данни.
kozl - майстор
съб ное 18, 2023 11:46 amfbr написа:
съб ное 18, 2023 9:16 amkozl написа:

Като се прибрах вечерта и действително с изненада отчетох само един киловат час за 5 часа работа (ако не е спирал тока, но на този етап не съм предвидил у-во за регистрация на липса ток). Действително очаквах повече.
Нека спорът за разликата между привидната и активна енергия почне СЕГА.
Не знам какво мери ампермера, но ако за 5 часа електромерът е премерил 1 кв.час, то това са 910 mA ток за активна енергия.
Ако му се вярва на ампермера 1,77-0,91=0,86А за реактивна енергия.

Друг е въпроса, че електрожена сваля предпазителя с крива В при превключване на положение повече от 100А заваръчен ток. Това са доста ампери за кратко, но достатъчно време да падне предпазителя :?
iliya_i - майстор
съб ное 18, 2023 12:18 pmMamaMy написа:
Ако иде реч за консумация на празен ход не би трябвало да има значение на колко ампера е включен електрожена.
Има значение. Превключва се първичната намотка. От там и тока на празен ход е различен.
Ако се превключваше вторичната, щеше да си прав.
gogo7777 - майстор
По спомен, първичната на трафа е навита и изчислена при 125А. При 160А са включени по-малко намотки и трафа работи във форсиран режим.
iliya_i - майстор
Изображение
B0bi - специалист

Ако иде реч за консумация на празен ход не би трябвало да има значение на колко ампера е включен електрожена. Там консумацията е съвсем нищожна ...
Определено ме разочароваш. Влизаш в много теми с претенции за компетентност и много хора ти се връзваме. Този електрожен не е най-обикновен траф. Не си на ясно? Разбираш ли поне схемите на Илия? В смисъл - разбираш ли си незнанието по темата?
vlax - майстор
съб ное 18, 2023 3:04 pmB0bi написа:

Ако иде реч за консумация на празен ход не би трябвало да има значение на колко ампера е включен електрожена. Там консумацията е съвсем нищожна ...
Определено ме разочароваш. Влизаш в много теми с претенции за компетентност и много хора ти се връзваме. Този електрожен не е най-обикновен траф. Не си на ясно? Разбираш ли поне схемите на Илия? В смисъл - разбираш ли си незнанието по темата?
Не подценявай MamaMy.Не бързай с Умозаключенията.
:partyman:
iliya_i - майстор
съб ное 18, 2023 3:04 pmB0bi написа:

Е недей чак така. MamaMy ги разбира нещата, ама просто не е съобразил, че първичната е с различен брой намотки на различните степени.
B0bi - специалист
Е добре, щом казвате взимам си думите назад :)
Да вземе питащият все пак да уточни малко питането си, моля!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 48

Тема "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: