Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Мама, направил е необходимото и зависещо от него. То твоето недоверие би трябвало да се отнася и за двата, понеже си имал каквото си имал. Дали само ти?!
При тези обстоятелства, дори да не държат крановете, ще сменя тъпото водопроводно нещо.
Благодаря на всички, за съветите и коментарите!

Наясно съм, че централните кранове за топла и студена вода може и да не затварят/държат. Но този на конкретния радиатор затваря макар, че капе и ще е най-лошото съвпадение всички да не затварят. Събота ще опитам да източа още вода от пробката за обезвъздушаване. Ако не стане ще ангажирам хора, които разбират и ще се точи целия щранг - ще сменя и централните кранове в колекторната кутия, заедно с топломера - с дистанционен такъв, по новите разпоредби.

Още веднъж Благодаря!
chapara - майстор
И викни някой да ти наслага всички пропуснати 12 кранове, за да е ремонтнопригодно. И май един обезвъздушител Аман от пестеливост🤢🤕🤮
Затворих глухия кран долу на конкретния радиатор и източих от пробката за обезвъздушаване, която е на нивото на термо винтила - изтече не повече от литър. След това отворих и стария термо кран - не изтече нищо повече. Трябва ми един шестограм за новия термо кран, май 12-ка и ще го сменя.
По смело за напред!
Не би било излишно да се консултираш предварително, когато ти предстои някакъв ремонт- винаги може да случиш на някой начетен по форумите.

Чапар, не мислиш ли, че някой друг е правил инсталацията?! Ако беше той, вероятно щеше да е по наясно може ли и как да източи, за да смени крана.
Платил е за изрядна, а са му монтирали каквото сметнат за добре.
chapara - майстор
Трифоне,

И викни някой да ти наслага всички пропуснати 12 кранове

Да не е правил той инсталацията, видно е☕
чет авг 08, 2024 9:09 amchapara написа:
Трифоне,

И викни някой да ти наслага всички пропуснати 12 кранове

Да не е правил той инсталацията, видно е☕
Чапар,
ср авг 07, 2024 11:41 pmchapara написа:
... Аман от пестеливост🤢🤕🤮
Извинявай, че го прочетох като упрек към него!

Понеже няма как да стигне до "пестеливите", да беше го спестил! Да не се засегне чиляка, евентуално.
MamaMy - майстор
Когато си купуваш ново жилище не виждаш компромисите на строителя. Виждаш ги по-късно и тогава разбираш защо цената е била по-изгодна. Като сметнеш накрая какво ти е коствало през годините и цената излиза най-отгоре в офертите.
Бил съм и аз наивен. В доста случаи продължавам да съм такъв. Дори до преди няколко години бих се зарекъл, че това е дребно недоразумение, но бях поддръжка на сравнително нова сграда и разбрах за какво става дума. Дори само от разликата в цената между менте и оригинал на една проста мека връзка носи на строителя значителна сума според мащаба на строителството. На фона на общата сума е нищо, но като започнат да се пилят цени и става олеле-мале. Тук идва ред за гаранциите. Явно и тук има нещо сбъркано. Един приятел ме светна как стават нещата. Според изискванията примерно на общината при ремонтни дейности не се изплаща цялата искана сума, а се оставят 15% гаранционни. Ако извършителя не си изпълни гаранцията, тази сума не му се изплаща след гаранционния срок. Извършителите като изготвят офертата си се налага да си го преместят в другия крачол. Завишават със същия процент офертата и после тази сума въобще не я търсят, а гаранцията Франция.
chapara - майстор
Трифоне, аз разбрах, че той ме разбра, а ти с твойта куртоазия не ме разбра. Разбира се че щом е в блок, не е правил парната инсталация автора и че пестеливия разбира се е строителя😁
Сега разбра ли?😀😃😄😁🍻

Тема "Източване инсталация на парно в апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: