• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mkocev - специалист
нед ное 24, 2024 3:01 pmn_a написа:
нед ное 24, 2024 8:22 ammkocev написа:
Имам предвид, да не е една цяла основа например 180х100см с набити копчета, а да я нарежа на например на 10 ивици 18 х 100см. Да тапицирам всеки детайл по отдвлно и след това да ги монтирам един до друг, така че таблата да се получи на вертикални черти.
Не ти схванах идеята. Вертикални "черти" се правят с прегъване, плисиране, докато тапицираш
ГЛЕДАЙ КЛИПЧЕТА!
Идеята ми е да направя това, което със сигурност знам, че ще се получи с минимални усилия, без излишно задълбаване в материята (кой знае, може пък и да не е излишно :) ). Това, което имах предвид е, че мога да направя табла с вертикални "черти" като отделни тапицирани стенни панели, които да монтирам един до друг. Ето пример: https://cdncloudcart.com/11354/products ... 1680260548

Под "набиване" на копчета имам предвид такива с пирон отзад. Има и копчета с ухо, които се привързват, предполагам си наясно.
При варианта с пирон 15-ката мисля, че е добре като дебелина, друг е въпроса колко време ще държи пирона в пдч-то.

Имаш ли идея каква е лентата, която ползва момчето в клипа за "отсичане" на вертикалните елементи?
Не знаех, че се прави така, а ми е ясно, че само с коване с такера няма как да стане, затова си мислех за отделните панели.

Плюса при панелите е, че коването ще е от към гърба и така ще избегна обкантването

Може ли мнение относно отстоянието от стената?

Благодаря за вниманието!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед ное 24, 2024 9:55 pmmkocev написа:

Идеята ми е да направя това, което със сигурност знам, че ще се получи с минимални усилия, без излишно задълбаване в материята (кой знае, може пък и да не е излишно :) ). Това, което имах предвид е, че мога да направя табла с вертикални "черти" като отделни тапицирани стенни панели, които да монтирам един до друг. Ето пример:

Под "набиване" на копчета имам предвид такива с пирон отзад. Има и копчета с ухо, които се привързват, предполагам си наясно.
При варианта с пирон 15-ката мисля, че е добре като дебелина, друг е въпроса колко време ще държи пирона в пдч-то.

Имаш ли идея каква е лентата, която ползва момчето в клипа за "отсичане" на вертикалните елементи?
Лентата каква да е. Пази закованото от измъкване, от прокъсване... Точно същата работа върши копчето. И не, няма копче с пирон. То е кабър и е за друго
Съвсем никакъв опит ли нямаш с материи?

С минимално усилие, без излишно задълбаване е или гладко тапицирано (спазени пластовете) или плисирано, което е леко усложнено, визуално си заслужава. Но си зависи от дизайнерското виждане
mkocev - специалист
пон ное 25, 2024 4:21 amn_a написа:
нед ное 24, 2024 9:55 pmmkocev написа:

Идеята ми е да направя това, което със сигурност знам, че ще се получи с минимални усилия, без излишно задълбаване в материята (кой знае, може пък и да не е излишно :) ). Това, което имах предвид е, че мога да направя табла с вертикални "черти" като отделни тапицирани стенни панели, които да монтирам един до друг. Ето пример:

Лентата каква да е. Пази закованото от измъкване, от прокъсване... Точно същата работа върши копчето. И не, няма копче с пирон. То е кабър и е за друго
Съвсем никакъв опит ли нямаш с материи?

С минимално усилие, без излишно задълбаване е или гладко тапицирано (спазени пластовете) или плисирано, което е леко усложнено, визуално си заслужава. Но си зависи от дизайнерското виждане
Ето ги въпросните копчета: https://bazar.bg/obiava-44658815/tapits ... 36-25mm-40

В коментарите под клипа, момчето пише че лентата е за да изглежда ръба прав (както и аз мисля) и че ползва картон (което не ми допада като подход, по-добре ще е да се ползва мебелен кант).
Проато мислех, че има специални тапицерски ленти за целта.

Опит с различни материи и материали имам достатъчен, иначе не бих се захванал с тая работа :)

Благодаря!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Мебелен кант е идейно.
Кабърите са за завършващ шев, без пълнеж отдолу
yanko78 - специалист
Не разбирам защо кантираш? Таблата и се пускат странични детайли за да се удебели. Всякак можеш да и направиш дизайна. Копчетата се правят, като преди това разкроиш на таблата (върху дървото) разкроя, после се правят дупки и през тях изтегляш копчетата от задната страна. Аз тапицирам и страничните/задна царги, като ги обгръщам целите с дунапрен. Така, когато загащваш чаршафите, няма да ти се дерат ръцете в страниците и чаршафа се заклещва по добре.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт ное 26, 2024 8:28 amyanko78 написа:
Не разбирам защо кантираш ...
Писа, да не дишат лепилата на пдч-то... Има мисъл, ама няма смисъл
  • 1
  • 2

Тема "Тапицирана табла за спалня" | Включи се в дискусията: