Мечтата на всяка домакиня
kozl - майстор
ср ное 27, 2024 5:10 pmstochod написа:
ср ное 27, 2024 3:50 pmvlax написа:
Извинявай да попитам за един приятел,ти искаш Сам да я ремонтираш за да спестиш някой лев или за тръпката от ремонта?
Да кажем, че съм си поставил предизвикателство ;)
Само в българския форум "Направи си сам" ще се намерят 100 майстори, които ще ти обяснят как не можеш да си я направиш сам :)
Достатъчно ми беше да прочета как бъркаш по съдомиялната с фазомера и #-o
Провери за прекъснат проводник в сгъвката на вратата. И дано да е от това, защото това де си писал за тахогенератора, за сензора и т.н. още веднъж #-o
stochod написа:
Имам съдомиялна за вграждане Zanussi (стар модел, мисля че е ZDTS105) която има следния проблем - не загрява водата
По-добре да беше писал по-подробно дали изпълнява ли програмата от началото до край със студена вода?
Не бия кучета, а вързано е изключено да му посегна.
Евентуално някое нахално да сритам.

Календарите ги направиха с пари. Уж за благотворителност или нещо подобно.
За теб бих купил ново капанче- поне ще имаш полза. Както обещах, ще ти го изографисам.

"На Влаксито с любоФ!"
ср ное 27, 2024 7:57 pmvlax написа:
Не съм заядлив по природа.
Скоро не си ми скачал с рогата напред.
Някой календар от пожарникарските няма ли дадеш,да си направя устата че Коледа чука.
А природата се променя от ден на ден.

Без пукната стотинка съм бил, но да си правя устата за подаръци, че и от мъже, няма как да се случи.
За теб само капанче.
hidrazin - майстор
ср ное 27, 2024 8:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
К'ви календари? Аз защо нямам?
Влаксито е много точен и дЖилезен!
:partyman:
ср ное 27, 2024 8:19 pmhidrazin написа:
...
Влаксито е много точен и дЖилезен!
...............хубу де, жилязен е, хахааа!!!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср ное 27, 2024 8:43 pm, променено общо 1 път.
resistbody - майстор
Не включва нагревателя защото не ти отчита поток на водата(нагревателя е проточен най-вероятно) Или е някакъв датчик с перка или е тахо на мотора на помпата...
hidrazin - майстор
ср ное 27, 2024 8:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
...............хубу де, жилязен е, хахааа!!!
Е...
Спор НЕМА. :)
ср ное 27, 2024 8:27 pmresistbody написа:
Не включва нагревателя защото не ти отчита поток на водата(нагревателя е проточен най-вероятно) Или е някакъв датчик с перка или е тахо на мотора на помпата...
Благодаря за съвета. Нагревателят е от този модел:
Изображение

Такъв датчик мисля че нямам
Този тахогенератор на мотора на циркулационната помпа ли да го търся

За прекъснати кабели на вратата проверих, но ще проверя пак по-сериозно.
Дали миялната завършва програмата докрай не знам, нямах търпение да я чакам.
С релето от платката и датчика за температура да не се ли занимавам? Защото ги разглобих и ги взех да ги меря с мултицет, който не е при мен в момента....
Веднага след нагревателя имам едно нещо като датчик - кръгло, с гумена мембрана вътре, водата като я натисне, тя натиска нещо като прекъсвач.... но това не знам как ще се развали, разглобих го и го почистих, без ефект.
resistbody - майстор
ср ное 27, 2024 9:20 pmstochod написа:

Този тахогенератор на мотора на циркулационната помпа ли да го търся
Да от задния край на електормотора.

Веднага след нагревателя имам едно нещо като датчик - кръгло, с гумена мембрана вътре, водата като я натисне, тя натиска нещо като прекъсвач.... но това не знам как ще се развали, разглобих го и го почистих, без ефект.
Може и това да е някакъв пресостат, не мога да кажа дали е от него, провери дали дава верига... не съм ремонтирал 100 миялни за да знам всичките...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср ное 27, 2024 8:03 pmТрифон П.Трифонов написа:

Точно това е идеята на тези календари. Да са с пари. И пак си трябват връзки, да се вредиш. Та всяка година те питам, няма ли да направите... Не може всички да сте грозни и плахи, нали

Изображение
чет ное 28, 2024 6:54 amn_a написа:
... трябват връзки, да се вредиш. Та всяка година те питам, няма ли да направите... Не може всички да сте грозни и плахи, нали

Изображение
Направиха календари. Дори и на тевелизора имаше предаване за процеса на календализирането.
С еконта ще ти дойде златен. Ей ги на интернета, без туй многобайтите са платени...
Ако държиш и има останали бройки, в събота ще взема един!
Други желаещи?

Тема "Съдомиялна Zanussi ZDTS105 - не загрява водата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: