Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
chapara - майстор
А ако на място на изтакателя е болтче и го развиеш един път в годината проблем ли е? На един бях сложил кранче от радятор от Москвич, резбата се уцели.
Извинявам се че се включвам след като си приключил темата.
пон мар 17, 2025 7:38 pmchapara написа:
А ако на място на изтакателя е болтче и го развиеш един път в годината проблем ли е? На един бях сложил кранче от радятор от Москвич, резбата се уцели.
Извинявам се че се включвам след като си приключил темата.
съб мар 15, 2025 8:36 pmchapara написа:
... ти кога ще се научиш да четеш цялите теми🤔🙄🤫
А?! Кога?!!!

Освен, че вече е предложено веднъж
viewtopic.php?f=22&t=73830#p1192841
трябва и "радЯтор" от Москвич да търси
Николов Н. - специалист
А ти най-после няма ли да спреш тъпите си отговори? Напрупа достатъчно цифрички. Или ще кажеш - "толкова си мога"! Ега ти и....! :lol:
hidrazin - майстор
пон мар 17, 2025 3:48 pmSvetoslavoff1 написа:
...Ще проверя каква е резбата на гнездото за пробката и ако е както казваш, някое от твоите "пиленца" би ми свършило работа. Кранът е на близо 30г, та имам едно на ум.
Кранът ти е още от месинговите български и врътката е във формата на лястовича опашка - като Y
И при мен на село в шахтата има такива. Резбата по спомен е цолова 1/4"
Там болт с нормална резба няма да стане но има ТАКИВА неща по "водните" магазини.
Това са тапи за за източване и наливане на вода в турбинната част на водни помпи.
Има ги и пластмасови. Хората често ги губят и затова се продават резервни.
(И аз я изгубих, купих пластмасова и като тръгнах да я слагам - намерих оригиналната.
Бях я сложил на място където да не я изгубя! :-D )

Прикачен файл:
Тапи помпа.jpg
Тапи помпа.jpg (77.49 KиБ) Видяна 1485 пъти

:partyman:
пон мар 17, 2025 8:21 pmНиколов Н. написа:
А ти най-после няма ли да спреш тъпите си отговори? Напрупа достатъчно цифрички. Или ще кажеш - "толкова си мога"! Ега ти и....! :lol:
Ооо, бат кемал!!! Бешие ми залипсвал.
chapara - майстор
В Евроболт вичко има😉
hidrazin - майстор
пон мар 17, 2025 6:59 pmSvetoslavoff1 написа:
Моят е като крилчата гайка, но вместо гайка е винт, който има челно кръгла гумичка, която при навиване на "крилчатия винт" затваря.
Не казвам че крановете са едни и същи но ето как е при мен.
Одеве в банята се загледах в моя кран след водомера. Оказа се че е с ДВА изпускателя - не знам защо.
Има и от двете страни и са точно както описваш - прилича на крилчата гайка.
Развинтих единия и на слабото осветление и опипване ми заприлича на точно на втвърдена гумичка която се е деформирала и дълбок кръгов улей.
Но при разглеждане под лупа се оказа че гумичка няма. Уплътнението е на конус а върха е по-тъмен заради контакта с водата.
Помислили са при пропуск как да не прокапва. Има гумен О-пръстен който при теб може да е изпадал.
Просто огледай по-внимателно когато решиш да се занимаваш с това.

Прикачен файл:
Врътка 1.jpg
Прикачен файл:
Врътка 2.jpg

:partyman:
P.S. И пак - не казвам че и при теб е така. Може и да си с гумичка ама от старите поне аз не съм виждал такива.
kozl - майстор
Този "О" пръстен на шийката на остта е, за да спира водата да не излиза откъм перчатката.
Ако конусната тапа не уплътни плътно пак ще прокапва.
Svetoslavoff1 - майстор
Съвестно ми стана, гледам, че споделяте разни неща, та "те го те" разглобен тн изтакател. Уплътняващата гумичка с цилиндрична форма нарочно съм я издърпал малко навън, за да се вижда по-добре:
Прикачен файл:
P1110019.JPG
kozl - майстор
Е мерси за инфото.
За пръв път виждам такъв изпускател.
Замба с подходящ диаметър, гумено платно или гумено кръгче за глава на смесител и малко почукване и ето я уплътняващата тапа.
Е ако няма замба, ножица, макетно ножче и т.н.

Тема "Пробка за източване към кран 3/4"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: