Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hidrazin - майстор
чет юни 26, 2025 10:37 ambleuetoile написа:
Йеее! Ако не стане с отвертка, ще ида и с видеото ще си купя същото нещо!
Имай едно на ум че в клипа основата е желязо/стомана а при теб алуминий и то не много дебел.
Демек има опасност да го нараниш/поизкривиш и стълбата да не е много приятна за гледане.
В случая аз бих пъхнал под шайбата една ламарина с процеп за основа и тогава да напъвам с отвертката.

Онова "нещо" е ъглова отвертка или Г-образна отвертка. Не се предлага на много места.
ПРИМЕРНО

Може да се пробва и с нещо ТАКОВА.
Масово се използва от тези дето ръчкат по колите - с това се свалят копчетата на тапицерията.
:partyman:
P.S. Разбира се флекса също е вариант...
chapara - майстор
Не може, да не може. Я викни комшията, той може и да може, да извади третото рамо😉😄
gogo7777 - майстор
чет юни 26, 2025 11:13 amchapara написа:
Не може, да не може. Я викни комшията, той може и да може, да извади третото рамо😉😄
+1
Може :)

На мене ми прилича на стълба сбирана с каквото има.
Последна промяна от gogo7777 на чет юни 26, 2025 11:26 am, променено общо 1 път.
bleuetoile - специалист
Веднага я поръчвам. Обаче има два размера, по-големият предполагам?

ПП: алуминият е доста дебел, щом след дълго и упорито чукане и по нита, и някои удари попаднали в корпуса - следи няма. Не че има особено значение вида като естетика..

Ако можете да да предположите кой размер, благодаря:

" https://itt-shop.bg/otvertka-aglova-for ... l-10035734
bleuetoile - специалист
чет юни 26, 2025 11:13 amchapara написа:
Няма комшии. Просто липсват.
gogo7777 - майстор
Снимай ТВОЯТА стълба и я покажи.
ESPACE - майстор
С една тънка отвертка набиваш между перцата, повдигаш и освобождаваш зъб по зъб
chapara - майстор
чет юни 26, 2025 11:21 ambleuetoile написа:

Няма комшии. Просто липсват.
Странно :cry:
Колеги?
В комбинация с особени заклинания вълшебството е сигурно.
stefanjor - специалист
чет юни 26, 2025 7:58 ambleuetoile написа:
е показано, че третото рамо се откача. То е застопорено а някакви като слепи нитове, които аз не виждам как освен ако не се отрежат или пробият ще се махнат.
Да дам и аз моите 5 ст. по темата.
Според мен не би трябвало да се махат никакви нитове.
Имам такъв модел стълба (не на този производител) и третото рамо се маха лесно. Нитовете не пречат за махането, а служат само да ограничат вдигането на сътлбата на по- голяма от позволената височина.
Нека собственика да се успокои и без наерви да опита да извади третото рамо ,когато стълбата е в положение бърнато "V".
На това видео е показано как става номера:
https://www.instagram.com/baumarket_vor ... 5YH/?hl=bg

Тема "Как се освобождава/премахва нита на три раменна стълба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: