• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
prasse - специалист
ср апр 29, 2026 3:15 pmverano_azul написа:
Здравейте,

имам една трифазна помпа 5,5 киловата и искам да я включвам дистанционно(от около 300-350 метра).Може ли да ми помогнете, къде да намеря такъв дистанционен включвател?
При всички случаи ще ти се наложи да се оръсиш повече пари, защото приложението, за което ти трябва този дистанционен радио-прекъсвач ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има обратна връзка за да следиш със сигурност състоянието на помпата, а именно дали реално е включила или, особено важно - изключила след подаване на съответната команда. Т.е., на такова голямо разстояние връзката трябва да е двупосочна! Това, все пак не ти е дистанционното вкъщи да светваш и гасиш ламБи или ТВ. Трябва да търсиш нещо подобно на този китайски кенеф: https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... in_prod%3A (просто пример, първият срещнат...). В описанието ти е даден вариант на начин за превключване на трифазен електродвигател чрез контактор.
Baлepu - специалист
Не мисля, че задължително му трябва двупосочна връзка. До колкото разбирам, той ще е на края на поливната система. Просто ще вижда дали е тръгнала вода или не е. Ако наистина е важно, би могъл да сложи някаква светлинна сигнализация (на високо).
Намирам предложението на хидразин за напълно уместно, при положение, че е пробвано и работещо.
  • 1
  • 2

Тема "дистанционен включвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: