Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
нед май 31, 2026 8:42 amkozl написа:
Гога,
Усещам че те лови некакво паралелно влияние :roll:
Тиристори в паралел, кабели в паралел :?
...
Ти как ще защитиш параления разклонител :?
:-D :-D :-D
Ще го ползвам само аз веднъж дваж в годината като правя ракията и водката. :wink:

:drinkers:
batkoce - специалист
нед май 31, 2026 1:45 pmgogo7777 написа:

:-D
Ще го ползвам само аз веднъж дваж в годината като правя ракията и водката. :wink:

:) Изпаренията на ракията и водката са огнеопасни и взривоопасни! :hot: :feuer:

СОТаджиите по нашия край имат навик да захранват системите си с тъничките шестжилни кабели, които ползват. Запаралелват жилата на две тройки и свързват на някой предпазител. Виждал съм такова нещо, вързано направо на захранващата линия, която идва от електромера. :shock: Системите си работят, но не знам как имат смелост да направят това и да го оставят в сграда, която обикновено рядко се обитава...
gogo7777 - майстор
нед май 31, 2026 2:50 pmbatkoce написа:
:) Изпаренията на ракията и водката са огнеопасни и взривоопасни! :hot: :feuer:
:-D :-D :-D
Така си е, но докато съм на казана не лизвам ни грам. :wink:
Ще си режа дръвца и съчки с малко ъглошлайфче, за това ми е удължителя.

Svetoslavoff1 - майстор
СОТ - аджии сър. Аз бих ги изгонил, ако посегнат да правят нещо такова. Но какво ли няма под слънцето, при едни овенни съм виждал удължител с ТЧП.
Гога, какво изкарваш, ако не накусваш от време на време...шегичка де.
hidrazin - майстор
нед май 31, 2026 3:51 pmSvetoslavoff1 написа:
при едни овенни съм виждал удължител с ТЧП.
ТЧП-то си е за номинално 220V и сечението му е от 0,5 до 1 квадрат.
По магазините съм виждал от "оранжевите" удължители дето са В ПЪТИ по-калпави от удължител с ТЧП.
Пък и ако ръцете излизат от правилното място медната, калайдисана оплетка може да се използва за земя.
Така ще имаш не само удължител, а ще имаш ЕКРАНИРАН удължител...
(Трябва да пусна мухата на АУДИОФИЛИТЕ - ония дето смятат че кабелите имат посока... :-D )

:partyman:
Svetoslavoff1 - майстор
Че продават какви ли не боклуци не е извинение да се ползват кабели не по предназначение. ТЧП-то силата му е другаде, а не като мрежов захранващ 230в.
batkoce - специалист
нед май 31, 2026 3:44 pmgogo7777 написа:

:-D
Така си е, но докато съм на казана не лизвам ни грам. :wink:
Ще си режа дръвца и съчки с малко ъглошлайфче, за това ми е удължителя.

Като си представя малко шлайфче, захранено с телефонен кабел и снабдено с циркулярен трион, направо изтръпвам от страх! Що за ужасяващи практики?! :? :shock:
ESPACE - майстор
нед май 31, 2026 4:39 pmSvetoslavoff1 написа:
Че продават какви ли не боклуци не е извинение да се ползват кабели не по предназначение.
Ех да можех да го кажа това вчера на едни пе**аси немци дето сложили кабел за стационарно полагане захранващ един датчик в кабеловодеща верига. Поудървил се и от непрекъснатото огъване му се сцепила изолацията и прекъснало сигналното жило. 8 часа работа, че беше набутано и на майната си. #-o
gogo7777 - майстор
нед май 31, 2026 5:31 pmbatkoce написа:

Като си представя малко шлайфче, захранено с телефонен кабел и снабдено с циркулярен трион, направо изтръпвам от страх! Що за ужасяващи практики?! :? :shock:
Ами държа на телефонния кабел щото като му се обадя по телефона и съчките ще са нарязани :lol: ....шегувам се.
Телефонния кабел ще се преработи на мега телефонен кабел и ега устиска на тока :wink:
batkoce - специалист
:) Радиоточка, претърпяла взрив и запалване на казан за ракия. Работеше в това състояние. Исках да я взема и да дам друга за нея, но собственикът не се съгласи...

Не мога да кача снимка. Размерът е малък ???

Тук има снимка:
https://www.sandacite.com/forum/index.p ... 2#msg85882
Последна промяна от batkoce на нед май 31, 2026 7:51 pm, променено общо 1 път.

Тема "Изолация на стар телефонен кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: