Напишете въпрос свързан със санирането.
dimitar2s - специалист
Вероятно е възможно да се наложи загряване на изолирания етаж, ако е в контакт с подземен етаж(мазе) и от там се прехвърля все още ниската температура на земята.
По интересно ми е, обаче, това което видях на сайта на Баумит - Клебеанкер. Най-общо дюбелите(е, сигурно са по-различни) се забиват в стената, след което плокостите стиропор се залепват към шапките им с лепило. Действително май се опростява технологията, но дали е достатъчно здраво? Те говорят за изолация до 20, дори 30 см, макар че предлагат плоскости май само до 12 см. И все пак, мазилката се получава с дебелина поне 1 см и цялата тази тежест от лицевата повърхност се носи от налепените плоскости стиропор. Наистина ли няма опасност да се смъкне, или това, което са ми разправяли е било работа на някой пишман майстор?
EDI - майстор
Абе, не е сантиметър, по-малко е.Освен това, системите, които се дават от световните фирми са изпълнени с висококачествени лепила, а не тера и друго подобни, дето завършват на кол и струват 5-10 лева.Има си и дюбели за 10 см стиропор, не се притеснявай.Забрави ги, тези, дето са ти дали акъла, просто не им се работи.Иначе трябва да купуват качествени лепила и материали, а те минават с евтинии.щото обикновен стиропор 10 см трудно ще намерят, а фасадния е скъпичък и ще им изяде печалбата.намери си свестни майстори.Казвам ти го от опит, защото сам си изолирах къщата и съм наясно с доста от магиите на фирмите.Ето ти линк http://www.baumit.com/baumit/bg/main4/s ... ndex.shtml .виж за какво става дума.
prascho - майстор
еди, като тръгна да слагам изолацията на пролет ще разчитам на твойте съвети за качествени материали. За сега все още съм на етап обеждаване на семейството, че трябва да слагаме 8 см стиропор.
EDI - майстор
Няма проблем, каквото мога ще казвам, поне е изпитано и правено.А то качествените материали си ги има по магаините - позвата се по цената. :lol: .Убеждавай ги, щото следващата зима ще усетите разриката.
pipbel - майстор
Казвам ти го от опит, защото сам си изолирах къщата и съм наясно с доста от магиите на фирмите.Ето ти линк http://www.baumit.com/baumit/bg/main4/s ... ndex.shtml .виж за какво става дума.

EDI

С какъв фасаден ЕПС на Баумит прави изолацията и какви му са параметрите (плътност ме интересува наи-вече), защото са си спестили тая информация на линка даден от тебе.

И виждал ли си им графитния им ЕПС PLUS дето му дават ламбда 0.03 - какво производство e ? Не са писали и предлагани дебелини ( само че е до 20 см)
EDI - майстор
Виждал съм на БАЙСЕФ графитния - НЕОПОР му е марката.Иаче търсиш стиропор, обозначен с F, което значи фасаден.Плътността му мисля, че е над 18 кг..Много е добър и на АУСТРОТЕРМ и на ЦЕРЕЗИТ, не е задължително на БАУМИТ да е.Фасадни ямисля, че се предлага над 5 сантиметра, но не съм сигурен.Аз ползвах на ЦЕРЕЗИТ.
Takezo Sensey - модератор
малко късен отговор до Тани , да ще се опитам да обясня аз живея в къща близнак , т.е. имам амо 3 външни стени , 4-тата е обща , на 1 ет. дебелината на стената е 55-60 см. или 2 реда единични тухли измазана отвътре и отвън , отвътре допълнително , дървена ламперия , според мен перфекна изолация,казвам перфектна защото се отполявам на камина , и 2 часа след като заспим и няма кой да слага дърва , системата започва да изтива , о.к. но на сутрина температурата в стаите ми е 18-20 градуса ,супер нали да но при тази добра изолация паля камината до 20-25 април , а в съседната къща живее сестра ми без изолации и спира да пали печки около месец по рано....т.е. според мен при много голама дебелина на изолацията , .......аз за какво да слагам не че нямам възможност къщата е малка но има ли смисъл ,точно затова казвам че ако направя може да паля камината и май месец , щото няма да се влияем от повишаващите външни температури :-D
Тани - модератор
Това всичко звучи логично , но......... ако си забравил да изключиш климатика септември! За да ти се налага да пускаш отоплителни уреди би трябвало да имаш източник на студ. Ако навън е топло .......
Takezo Sensey - модератор
ок блг. ти , само последно да кажа че през латото при 35 градуса вънка , вътре е 22-25 , има си някакъв постоянем климат които може би се дължи на дебелината на стените , а това за климатика беше шега предполагам
Тани - модератор
Разбира се , че беше шега! Както писах преди - отвори прозорците за няколко часа и пак премери температурата! Ако държиш да ти е топло през лятото , дръж през деня прозорците отворени , а ги затваряй през нощта :-D

Тема "Въпрос за дебелината на външна фасадна изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: