• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
theurgist - специалист
От личен опит казвам, камината не топли. Аз си мислех че тя отдава много повече топлина ама не. иначе илко илиев е прав ако може връзваи всеки радиоатрор през колектор и на отделен кръг. По сметките ти 20кВ според мене е добре, а като се има и в предвид че ти предстои саниране и изолация е перфектно. Даваи слело ако ще ти е от помощ ще кача снимки на мойта камина. :) Успех
didosman - помощник
Не съм съгласен,че камината не топли,7 години съм с камина само че без водна риза(за което съм съгласен че тази с водната риза ще отдава по малко топлина,но чак пък да не топли...) и си правя спокойно сауна за половин час в 25 кадрата.Относно кръговете след като радиаторите ще са свързани успоредно т.е. всеки ще се захранва с успоредно свързване от преминаващите покрай радиатора тръби ,а защо е наложително чак пък всички да са на отделен кръг,та аз ще оплета апартамента с маркучи,но със сигурност ще е по ефикасно.Ако не ти представлява качи някоя друга снимка за да видя от кой модел ти е как си я разположил.
единак - специалист
Само не знам до каква степен се оползотворява излъчването на вградената камина. Все си мисля, че за да ги вземеш тия 4-5 Кв трябва задължително да и направиш някаква въздухопреносна система - само отворите, които се оставят от вграждането едва ли са достатъчни.

Айде, който ползва такава вградена камина да каже как е? Че да не объркаме сметките на новата къща...

Иначе, ако е до открита с водна риза хич не се тормози - от излъчване си топли абсолютно нормално. Топля се с такава.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за локално парно..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: