• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
lyki - специалист
Водача 15 ,би могъл да се замени от малко колело, или даже двойка колелца като предния колесник на самолета , при свършване на лехата по лесно ще стане завъртането на място в обратна посока, а този водаш сигурно ще се забива в угарта.
Стефан - майстор
shotik написа:
Ето обещаната статия за електрокултиватор ,надявам се че ще ви е от
полза,...
Изображение
Изображение
Ако мога да внеса едно пояснение. За мен това не е електрокултиватор, а електроФРЕЗА. Вижте какво пише в пояснението за фиг.4 и фиг.5
Предназначението на фрезата и култиватора е различно, и изпълнителните им органи са различни. Не е правилно да се бъркат нещата.
lyki - специалист
E да прав си , но би могло вместо фрезоващите елементи да се монтират колела и да се прикачи на мястото на водача15 култиватор с три елемента.
Стефан - майстор
lyki написа:
E да прав си , но би могло вместо фрезоващите елементи да се монтират колела и да се прикачи на мястото на водача15 култиватор с три елемента.
lyki написа:
Водача 15 ,би могъл да се замени от малко колело, или даже двойка колелца като предния колесник на самолета , при свършване на лехата по лесно ще стане завъртането на място в обратна посока, а този водаш сигурно ще се забива в угарта.
Кое е вярно? Фрезоващите елементи да се заменят с колела, и вместо водача 15 да се сложи малко колело. Ще стане триколка, или офис-стол :lol: :lol: :lol:
Предлагам да не предполагаме, а да сме точни. Както в терминологията, така и в предназначението на различните машини.
shotik - майстор
Здравей Стефане,искам да поясня ,че не съм снимал името на статията ,за да са по големи снимките,но на седмата снимка на седмия ред е точно така написано-"електрокултиваторът".
Аз само съм преснимал материала,названието не е от мен и дали е правилно не коментирам.
Въпреки това ако и по други теми имам материали пак ще ги показвам тук ,за да помагам и да очаквам помощ когато аз търся.
Бъдете всички здрави за да осъществите мечтите си!!!
lyki - специалист
Кое е вярно? Фрезоващите елементи да се заменят с колела, и вместо водача 15 да се сложи малко колело. Ще стане триколка, или офис-стол :lol: :lol: :lol:
Предлагам да не предполагаме, а да сме точни. Както в терминологията, така и в предназначението на различните машини.

Я се напъни и извикай на помощ малко техническо въобръжение и пак пробвай да оригиналничиш :butthead: :lol:
Johny - майстор
Една братска идея, даже съм го виждал как работи: ел.мотор с редуктор и барабан в/у който се намотава стоманено въже. На другия край на въжето-плуг, който ти държиш. Само дето жена ти трябва да управлява бутоните на пускателя, докато ти ореш. За връщане е удобно да има 2 колела на плуга. Установката се мести перпендикулярно на браздите, докато преореш цялата нива. Ще трябва реверс за мотора или да освобождаваш барабана, за да можеш да размотаеш въжето.
  • 1
  • 2

Тема "помогнете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: