Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nasko8 - помощник
abe ani69 ti ne razbira6 li 4e taka kakto iska6 ti stava vse edno da zapo4ne6 nova ka6ta ot vtoriq ti etaj nagore.ostavi tezi stari osnovi misalta mi e 4e tova koeto iska6 da napravi6 nagore nqma za kakvo da se zadarji nqma6 koloni tova e .sigoren sam 4e nqkoi 6te ti prepora4a na parvata plo4a koqto iska6 da napravi6 da sloji6 jeleza za kolonite no pak ne stava stabilno.za men nai dobre e da se pusnat koloni ot zemqta taka i plo4ata otgore 6te stane po golqma i taka prodaljava6 nagore ne e slojno i nqma da ti ide mnogo material za tova.no kakto iska6 ka6tata si e tvoq pravi kakvoto iska6. 6te ti dam i primer sloji edna kutiq i otgore o6te edna sas sa6tite razmeri tazi otgore ne stoi stabilno ako q razmarda6 no ako sloji6 v 4eterite agala ot dolniq krai do edna 4etvart ot viso4inata na vtorata da kajem nqkavi letvi4ki ili kakvoto ti doide na um 6te vidi6 4e taka gornata sa6to stava stabilna. taka4e pomisli parvo pak posle pravi .a otgore razbira se 4e moje da e samo plo4a v sasedna garciq edna golqma 4ast ot ka6tite sa taka samo plo4a poslednite godini vzexa da pravqt pokrivi za6toto imat problem s vlagata.
prascho - майстор
Действително ако нямаш колони на вървия етаж трябва допълнително да укрепиш с колони и трегер между тях от външната страна на тухлената стена и след това да налееш първата плоча. Аз не бих се спрял на плосък покрив поради две причини. Първата е, че ще трябва доста средства да вложиш за хубава хидроизолация и втората много малко фирми ще изпълнят качествено подобна покривна конструкция. А най-лошото е некачествено изпълнение на качествени материали. Крайния резултат е трагичен както от финансова така и от строителна гледна точка. Проникнала влага ще компрометира не само положените отгоре материали но и тези които ще бъдат положени отдолу на плочата /мазилка+ латекс или вата + гипскартон/. Мислила ли си за големи тераси на втория етаж примерно обгръщащи къщата.
ani69 - напреднал
prascho-много си прав за майсторите.Не съм сигурна ,че ще намеря такива ,които да ми изпълнят хидроизолацията на ниво,но все пак ми се иска.Относно къщата-естествено,че ще я укрепим с носещи колони,още повече ,че горния етаж ще бъде по голям от долния.Притеснението ми идва от покрива.Намерих вносители на системи за покривни градини,но само толкова-нито цени са дали ,нито как точно се полаган настилките.Ще умувам още
FMaster - специалист
Освен ходроизолация ти трябва 100% топлоизолация, двете в комбинация се изпълняват спрямо това дали ще имаш чимове с трева, камъни или ще има завършващ слой плоча!!!
Другото важно нещо освен хидро и топлоизолацията е отводняването (воронки, наклони, улеи и т.н.) на самата плоча!
prascho - майстор
Привет, пращам ти снимки от Драма. Привидно ми направи впечатление, че гърците имат плоски покриви но не е точно така:).

Прикачен файл

Drama1.jpg
Drama1.jpg (51.54 KиБ) Видяна 7907 пъти

Прикачен файл

Drama.jpg
Drama.jpg (114.72 KиБ) Видяна 7907 пъти
todor_velikov - специалист
praso-не си прав, сложил си снимки които на теб ти се е искало да покажеш.в гърция 40 % от покривите са плочи :cool:
ако е направена плочата като хората няма от какво да се притеснявате че ще вали :wink:
prascho - майстор
Не отричам, че има и къщи с плоски покриви :).
tedi1 - специалист
Аз пък досега си мисля, защо му е на човек покривна градина, направена върху къщата на село с два декара двор, дето можеш да си направиш каквато градина поискаш.
pipbel - майстор
Много е елементарно.
Друго си е да седнеш по-нависочко с добро питие в ръка и да гледаш с любопитство гарнирано с леко пренебрежение на гезмето дето се точи под тебе. :wink:
ICC - специалист
Нали вече сме в Европа, предполагам, че може да ти доставят всичко. Фирмата предлага и съвети за конкретния случай. Разгледай това
http://www.naturagart.com/naturagart/pr ... enung.html
всички елементи ги има в shop. Успех :) , ако имаш проблеми с немския ми пиши. Снимките се увеличават с кликване.

Тема "вместо покрив-тераса.Възможно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: