• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vlado_sm - специалист
Пробвах вчера на автоматични настройки-на 24 кВт за 40 мин ми качи температурата и я задържа, но в бункера се появи водовъртеж :-D После сложих на 16 автоматично за през нощта и добре си поддържаше температура на радиаторите.Сега се колебая дали по-добрия вариант е да е на 24 и да преминава по-често в модулация или да стои на 16 и да е повечето време на 100%?Какъв съвет бихте дали вие?
mr_mitko - напреднал
Най-добрият вариант е,ти да пробваш.Пълниш бункера до горе,трак на 24 кв,след 24 часа го допълваш и засичаш количеството пелети.След това го правиш на 16кв и по същия начин.При мен разликата от 32 до 24 кв е 5-6кг.на денонощие :? ,със температурата в жилището-никаква промяна. P.S. горя Австрийски пелети.
vlado_sm - специалист
Като идея хубаво, но бункера ми може да побере сигурно 200-300 килограма и ми е невъзможно да засека точно.Ще опитам събота като съм у нас да видя какво ще се получи.Пък може да се опитам и на ръчен режим да докарам нещо средно.
digitalpr - специалист
mr_mitko написа:
Най-добрият вариант е,ти да пробваш.Пълниш бункера до горе,трак на 24 кв,след 24 часа го допълваш и засичаш количеството пелети.След това го правиш на 16кв и по същия начин.При мен разликата от 32 до 24 кв е 5-6кг.на денонощие :? ,със температурата в жилището-никаква промяна. P.S. горя Австрийски пелети.
Когато е на 24кВ харчи 5-6кг по-малко отколкото на 32кВ?
mr_mitko - напреднал
Да,точно така.Тези дни ми вдигна разхода при 32 кв.-50 кг.,а при 24 кв.допълвам точно с 3 чувала,тоест45 кг. на денонощие :sad: Дайте съвет,да намалим разхода :?
syncho - майстор
Стойте на по-студено. Вие какво очаквате? Да искате да ви е по-топло с по-малко гориво? Как да стане? Като искате по-голяма мощност ще очаквате и по-голям разход. Даже е нормално 5кг повече на денонощие при такава разлика в мощността дори бих отишъл по-далече и бих казал, че даже е малка разликата.
filmatoplo - майстор
По принцип е така , с падане на външната температура -се увеличават топлозагубите и оттам се вдига разхода .Предишния ви разход е за външна температура плюс пет( 5 -0) нула градуса , сегашния ви разход е за под нулата -5 ,-10 градуса .За догодина който може да изолира тук там жилището , после да потърси лятото по-евтини пелети , да монтира термоглави ако е възможно,нещо такова ще намали разхода -количествено и ценово.Стойте на по-студено :? , ами регулирайте така че стаите да са на 22 градуса дневна , и 18 нощна.
plastkomfort - специалист
Търся майстор от регион В.Търново за настройка на пелетна горелка IVG-S40 iи Виадрус у22.
Помагай те
filmatoplo - майстор
Да бе писал по рано -че да ти гостуваме по Коледа -хем и горелката да прегледаме :santa: , какво не и е наред :? .Разкажи какво прави сега горелката :? -какви параметри си и задал , какви пелети гориш,на какъв режим си .
filmatoplo - майстор
Е не мога да ги разбера тези производители :? произвеждат една горелка -продават ти я вече 2 години примерно , и грам информация повече -освен оскъдна книжцица с 2 реда за горелката .Ами сега след като сте продали 5000 бройки и всеки ден някой си чука главата -ами пуснете още информация -та ако ще и книжката да струва 5 лева .Трябва ние майсторите да бъхтим до тъмно за да разгадаваме по мазетата как аджиба най добре ще работи горелката :? .
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: