• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bulhomes2 - майстор
Гали, сега поразбрах за какво иде реч. То си като темата за температурния мониторинг. Но доколкото разбирам, ще ми е почни невъзможно да науча главния огняр (бащицата) да разбере нещо от него. Не, че и за мен си не трябва да си правя "пищов".

От любопитство само - имаш ли информация колко би струвало горе-долу? Със светодиодите ги сметнахме към 150 лв с труда, с термометрите - 70-80лв.
MamaMy - майстор
Като части няма да е по-скъпо. Даже може и по-евтино да излезе защото ще икономисваш от камерата. Това просто ще е много по-пипкаво за изработка и оживяване. Няма да можеш да го направиш сам, а и малко хора ще могат. Аз също. Става дума и за програмиране което аз не го мога. В крайния случай пак получаваш устройство на което някой евентуално трябва да се зазяпва продължително и да усмисля 10 индикатора за да сметне до къде е топлата вода. Нали никой не си мисли, че ако в средата на буфера има вода на 60 градуса, от горе може да има на 45 :? . Това теб въобще не те грее. Теб те интересува ако съда е загрят до еди къде си, колко време ще отдава топлината. Това нещо е много относително и така или иначе ще стане с проби. В този случай точната стойност на температурата въобще не те интересува. Все едно да сложиш още 10 датчика да ти мерят и твърдостта на водата на различните нива. Ми тя тази информация е излишна и само ще затрудни осмислянето на истинската информация. Вярно, изглежда много технологично, но е равносилно да ти направят скоростомера на колата цифров, но пък даже и двоичен. Ми нали ще ти трябва 3 пъти повече време да осмислиш показанията. Ами представи си, че ти сложат и 4. За всяко гума по един защото на завои показват различно :?
Дам но ще може да те следят дистанционно да не превишаваш :-D
ArturDent - Почти Безобиден
Тани написа:
Лично за мен, аналоговия индикатор дава много по-бърза и реална представа , отколкото по-точните цифрови. Замисли се и от тази гледна точка.
Кой каза че цифровите са по-точни?
Че те на цифровите първичния датчик е пак аналогов.
С цифровите се работи по-лесно.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Следене на нивото на топлата вода - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: