• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
cvetan_d - специалист
Аз от доста време следя подобни разработки, но до сега не съм срещал такава с обикновенна пелетна горелка като SAVER C. Едва ли и ти можеш да ми дадеш еднозначен отговор за промяната в кпд или дали няма да се повреди котела (горелката)
filmatoplo - майстор
Не виждам защо няма да стане , но дали си заслужава усложнението след като горелката може да се монтира на долната врата .Иначе котела или горелката Бисолид или друга -няма да се повредят .Елементарно е -огън ще гори под глидерите на котела и така всяко кътче от тях ще се загряват , остава играчката да се направи :) .http://www.youtube.com/watch?v=W6YCpHsg8NY
cvetan_d - специалист
Единствено ме притеснява снадките на глидерите дали ще издържат. Ти си доста по запознат с този вид котли и разчитам на твоето мнение. Инак ще те викам да ги сменяме :lol:
filmatoplo - майстор
:lol: Като станат луканките и виното ще дойда , стига се притеснява -ако няма да издържат долните снадки -какво да кажат горните , които и сега са подложени на огъня от въглища и дърва :wink: , действай ако ти се играе смело.
cvetan_d - специалист
Остана да намеря някъде 18 кв SAVER :-D
filmatoplo - майстор
:lol: След мен , аз също чакам да произведат , за другата седмица обещаха.
msabew - помощник
Така,
малко равносметка
както писах по-горе ползвам вече около 2 седмици Бисолида 24кв за около 120кв.м. площ
сложих стаен термостат, в ръководството за горелката пишеше времето за оптимизация да е с 5-10мин. по-голямо от времето м/у две включвания на стайния термостат, настроил съм Тмах на 80*С(както си е заводски) и оптимизация 45мин. и какво се случва:
котела запалва постепенно си покачва мощноста 33-50-66-83-100% през определен интервал от време като 83-100% ги достига почти в края на цикъла малко преди да изключи ст.термостат. След което започва да сваля температурата на заданието Тсет. през определен интервал и се изгася в даден момент. Целият цикъл от запалване-изгасване е около 1час, след което седи и "чака" докато стайния термостат не го пусне отново (около 1час)и т.н.
Въпроса ми е дали това е нормално или не, ако не е какво да корегирам ?
При този режим на работа ми се струва че харчи около 3 чувалчета пелети за 24часа (не знам добре ли е, или е много)
и трябва ли да се гаси или е по добре да работи постоянно на по-ниска мощност (в случая минималната е 33%) ? и защо при мен се гаси...?
Ще съм благодарен за отговорите на отзовалите се.

Поздрави.
VLADO66 - майстор
Стайния термостат го цапардосва и не може да влезе в модулация-намали температурата на водата на 70гр. и мощността
msabew - помощник
Хм, Тмакс добре ще го намаля ами мощността откъде да я намаля, май не съм срещал такава опция...
Модулация май си има щото кат си достигне заданието и мощността пада и поддържа на 83-50-33,%
но след известно време достига температура и термостата го спира и той се гаси...
VLADO66 - майстор
Мощността може да ти я намали оторизиран специЯлист който знае паролата 1234 на 66 или 83%,тъй като си минал на стаен термостат трабва да си оптимизираш горелката според инертността на системата-върни се назад в темата и си отвори паспорта,там пише.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: