• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Virtex - майстор
Zoro5 написа:
Не знам какво е намислил човека, но ~220V+вода+баба не ми изглежда като особено добра комбинация! Да не се вкара във филма "Няма ненаказано добро".
Според мен управлението на помпата + евентуален кабел за отопление няма да е във водата. Естествено, че ще е на сухо място, заедно с евентуално управление на помпата. Тя така или иначе трябва да има някакъв ключ и той няма да е потопен или в непосредствена близост до водата. Дори да е в близост, има IP65 кутии, където може да се помещава.

Имайки предвид какво прави човека, не мисля, че ще направи глупост в този аспект.
Zoro5 - специалист
Virtex написа:
..Естествено, че ще е на сухо място, заедно с евентуално управление на помпата. ..
Кабела върви по тръбата , а тръбата отива във водата! После това нещо е във въздуха изложено на слънце,вятър, дъжд ,сняг, лед... Птички кацат и кълват, разкарват се наоколо разни хора с мотики и лопати... Отделно ,че така висящо във въздуха все ще трябва да се внимава да не се закачи с нещо. Ще му трябва добро укрепване и механична защита. Е, по-добра защита от земята няма, която на всичкото отгоре и топли безплатно! При условие ,че има възможност за подземно трасе, пускането на въздушно е доста неудачно. Сега ако кажете ,че тя тръбата ще излиза от кладенеца и пак ще се завърта надолу под земята и ще се топли само този кривия участък... такова макаронено хай-тек изпълнение въобще не изглежда елегантно.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Затопляне на тръба от кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: