Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Някой знае ли от къде са пелетите с това име - LIFEPELLET.
kalin72 - майстор
nandrolon написа:
Привет, изобретението на kostrzewa не работи правилно, защото в България няма качествени пелети.

Моля ако някой има претенции продукцията му да отговаря на някакви стандарти да даде координати.
Дефинирай качествени пелети. Аз съм доволен от BR Pellets, Брезник. Много малко шлака има, и тя изобщо не остава на горелката, пада си в пепелника, изгарят напълно. Какво точно би трябвало да означава качествени пелети, според теб? Остави цифрите, дай практически.
filmatoplo - майстор
До колкото си спомням някой имаше ядове с Костражева Био ,нещо връща дим към Бункера или др .
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
Някой знае ли от къде са пелетите с това име - LIFEPELLET.
Пише че са италиански.

http://www.venditapelletcampania.it/per ... ifera.html
nandrolon - специалист
Официално ми отговориха, че пелетите в България са отговорни за проблемите на горелката.

9 вида пробвах все тая. Последно им писах да пратят една торба от техните да видя най- накрая как работи безаварийно.

Та продължавам да издирвам, туковиж с тези от Брезник стане чудо.
lakosste - специалист
Здравейте колеги.
Днес попаднах на една обява за пелети 5лв.чувала-сертифицирани клас А1.Викам си ще ида да взема десетина чувала за проба.Човека продаваше смес 70 процента бук и 30 процента чам.Взех от тях макар ,че имаше и само чамови.Фабриката била в Търговище и се казват Wolfpelets.
Наистина горят доста добре ,вдигат температура ,обаче нещо ме притеснява.Самата миризма на пелетите не е като на чисто дърво и правят бял филм по стените на котела все едно горя слънчогледови пелети.Даже и миризмата е май същата и самия огън гори по същия начин със сини проблясъци в основата.Засега няма боклук като при слънчогледа но и пепелта която остава не е като другите дървестни а сякаш пелета остава като една малка и финна пружинка.Озадъчи ме това че не мога да намеря нищо за тези пелети в български страници.
Някои с мнение или личен опит.
P.S. Засега съм намокрил няколко пелета и чакам да изсъхнат за да видя какво има вътре.
Ще пробвам и снимки после.
lakosste - специалист
Ето и малко снимки

Прикачен файл

IMG_20161219_194047.jpg

Прикачен файл

IMG_20161219_194100.jpg
filmatoplo - майстор
Що пелети съм горил и пробвал ,всички които имат слънчоглед в тях - правят бял налеп .Ако в пелетите няма слънчоглед ,тоест никаква друга дървесина не прави бял налеп .Нито бук,нито дъб ,нито чам в комбинация от тях гори така .Някой спомена рапица и фъстъци ,само такива не съм горил .
benimm8808 - специалист
Някой да ме насочи за региона на Пловдив от къде мога да си взема слънчогледови пелети?

Благодаря предварително.
nandrolon - специалист
filmatoplo написа:
Що пелети съм горил и пробвал ,всички които имат слънчоглед в тях - правят бял налеп .Ако в пелетите няма слънчоглед ,тоест никаква друга дървесина не прави бял налеп .Нито бук,нито дъб ,нито чам в комбинация от тях гори така .Някой спомена рапица и фъстъци ,само такива не съм горил .
При мен пепелта е белезникава на ниска мощност.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: