Нека намерим най-тънките цени.
пишман_майстор - майстор
Много полезно инфо колеги ! Благодарско :prayer: Ще видя за Фтора потреба батерии/елементи за лаптопи :-D И аз си бях купил от Лидл 18 волтовия верт , но не съм го ползвал още (по принцип за работа над глава съм го купил ) и не мога да дам мнение за него
ESPACE - майстор
stan73 написа:
То и аз имам още няколко измервателни прибора, но само този съм сравнявал със скъпи и точни такива... Пак повтарям - не виждам реален смисъл производител на който хората от R & D отдела са вероятно с много по-големи познания по темата от теб и мен взети заедно (като се има предвид, че и са им предоставили вероятно фирмената документация и от производителя на клетките...).
Вие сериозно ли допускате, че уредите ми мерят с грешка 2 волта при измервана величина от порядъка на 15V? Ами нали със тях следя и напрежението на изключване на IMAX-а, върша куп други служебни работи където подобна грешка е недопустима. Всички мултиметри при падане на батерията започват да грешат при измерване на напрежение. Показват по-високо от реалното обаче, не по-ниско. Ще взема да направя един клип, в който освен цифровите да вържа и един стар стрелкови съветски Ц4317 :) . Ако и за него кажете, че може да греши от тоя порядък се отказвам да споря.
Как точно направихте измерването, при което винтоверта спира на 15V?
gosho_d - напреднал
Колега, аз (и сигурно не само аз) грам не се съмняваме в думите ти! Не се отказвай да спориш/пишеш :)
Както ги описваш нещата, това което кара винтоверта да спре, са самите батерии - ако са т.нар. "protected" тяхната си електроника ги ограничава откъм разряд и ги спира, сега ако не са "protected" не се знае какъв ще е резултата - сигурно по-удобно за ползвателя но пагубно за батериите. Явно мотора е доста "хищен" и смуче здраво ток; ако са по-качествени елементи, може и да удържат, ама как да стане на такава цена...
stan73 - майстор
ESPACE написа:
stan73 написа:
То и аз имам още няколко измервателни прибора, но само този съм сравнявал със скъпи и точни такива... Пак повтарям - не виждам реален смисъл производител на който хората от R & D отдела са вероятно с много по-големи познания по темата от теб и мен взети заедно (като се има предвид, че и са им предоставили вероятно фирмената документация и от производителя на клетките...).
Вие сериозно ли допускате, че уредите ми мерят с грешка 2 волта при измервана величина от порядъка на 15V? Ами нали със тях следя и напрежението на изключване на IMAX-а, върша куп други служебни работи където подобна грешка е недопустима. Всички мултиметри при падане на батерията започват да грешат при измерване на напрежение. Показват по-високо от реалното обаче, не по-ниско. Ще взема да направя един клип, в който освен цифровите да вържа и един стар стрелкови съветски Ц4317 :) . Ако и за него кажете, че може да греши от тоя порядък се отказвам да споря.
Как точно направихте измерването, при което винтоверта спира на 15V?
Ок, мир да има ! Не съм тук за да споря! (И моя най-стария е подобен - Ц4315...)
stan73 - майстор
gosho_d написа:
Колега, аз (и сигурно не само аз) грам не се съмняваме в думите ти! Не се отказвай да спориш/пишеш :)
Както ги описваш нещата, това което кара винтоверта да спре, са самите батерии - ако са т.нар. "protected" тяхната си електроника ги ограничава откъм разряд и ги спира, сега ако не са "protected" не се знае какъв ще е резултата - сигурно по-удобно за ползвателя но пагубно за батериите. Явно мотора е доста "хищен" и смуче здраво ток; ако са по-качествени елементи, може и да удържат, ама как да стане на такава цена...
Много ясно, че ак. бат. на тези бормашини/винтоверти са със защита и електроника в тях. Никой читав производител не би ги пуснал на пазара без (особено бълващ големи количества поръчкова техника за голям клиент като ЛИДЛ, предлагащ ги с по 3 години гаранция). Стандартите на немците са доста "щрикт" !
Ако някой завива големи винтове на високата скорост в дърво без предварително пробиване и се оплаква, че не работило както трябва - вината е в задвинтовертното устройство !
Но ако има проблеми при тази дейност и на ниската скорост, както писах по горе - проблемът би трябвало да е в батерията: лоши връзки, неизправен елемент, проблеми със защитата.
stan73 - майстор
Миниревю на акумулаторна бормашина/винтоверт Parkside PABS 10.8 A2 с триклетъчна литиевойонна 10.8 волтова батерия (от днешното промо).

http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _24367.htm

Днес я купих за един приятел.
Изглежда стабилна и тежичка за малкият си обем, черупките пасват добре, няма остри ръбове. Корава е - трудно я спирам с ръка, а съм доста едър и корав... Зарядът в батерията е добре. Гледайте като си купувате машина с литиево йонна или литиево полимерна батерия да има остатъчен заряд поне 50 процента. Фабрично ги зареждат, та ако се случи да е разрядена - значи има проблем с батерията и е по-добре да изберете друг екземпляр.
Пластмасите и изглеждат качествени и самата машинка мирише като качествена техника (дано някой не подходи с насмешка към това, но вероятно сте забелязали, че ментаците миришат по-лошо (и като пластмаси и като система колектор/четки)). Дръжката и задната част са гумирани. Има светодиод, който осветява работната зона, който се задейства при стискане на спусъка. Спусъкът задейства управлението на ДиСи/ДиСи конвертор, регулиращ скоростта на машината на около 12 стъпки. Максималният въртящ момент по документи е около 14 нютона и се регулира на 10 стъпки + една допълнителна за пробиване. Има и бутон за обръщане на посоката, както и такъв за смяна на скоростта (400/1300 оборота в минута). Дръжката ми е малко странна - повечето от батерията е в дръжката, та затова долната и част е доста удебелена (имам и другата 18 волтова машина - тя ми е по-удобна, но и тази става) а горната, където се пада палецът е по-тънка.
Машината може да се оставя и права, но поради малката площ на "лицето" на батерията не е много стабилна (18 волтовата им машина стои права много по-сигурно (не, че това има кой знае какво значение в практиката)).
Патронникът е бързо затягащ, безключов, отпред е подсилен с метал. Има пренебрежимо малко биене (ако се вгледаш щателно). Машината разполага и с автоматична блокировка на вала.
Звукът при въртенето на механиката на 18 волтовата машина обаче е по-добър.
Батерията е литиевойонна 3 клетъчна с номинално напрежение 10.8 волта и капацитет 1,3 амперчаса. Максимално напрежение при заряд - 12,6 волта, минимално разрядно - 9 волта (би трябвало тогава да се задейства защитата). На гърбът на машинката има бутон и 3 различни по цвят светодиода - индикиращи степента на зареденост при натискане на бутона.
Зарядното устройство е бързо, процесорно. Зарядът би трябвало да приключи за 60 минути.
Куфарчето е черно, пластмасово, с метални закопчалки, черупките лягат добре. За панти се използва самата пластмаса - ако след време се счупи вероятно може да се ползва лентова метална панта от старите гардероби например.
В окомплектовката са машината, батерия, бързо процесорно зарядно устройство, пласмасово куфарче с метални закопчалки, книжка и 2 качествени удължени бита от S2 стомана - съответно позидрайв 1 § 2.

П.П. Един човек ме видя там докато я оглеждах - каза че били много яки, имал на обекта си 2 такива машини от около една година и ги експлоатирал като професионални. Никакъв проблем нямал с тях...
guroto - специалист
Колеги някой от вас знае ли кой ги прави тези винтоверти за Лидл?Разбрах,че едната част от инструментите им ги прави Ейнхел,но за винтовертите така и не намерих инфо,не че е от кой знае какво значение,но все пак ми е интересно.
stan73 - майстор
Лидъл работят директно с производителите (имам инфо "от извора"), като Бош, Хенкел, Филипс, Гризли, Компернас, Топком, Аинхел, Ансман, Абрахам Дидрихс, Миломекс, Овим, Олимпия и др. Поръчките се правят от 6 до 12 месеца предварително и вероятно така могат да си позволят доста прилични цени за качествени продукти (а и за никого не е тайна, че цените в нашата държава обикновено са доста раздути, поради мощните горници на "прекупвачо/представителите")...
Един жокер - инструментите, произвеждани от Абрахам Дидрихс обикновено са много добри.

Специално на винтовертите/ак. бормашини пише , че се произвеждат от Компернас (вероятно в Китай обаче, като почти всичко в днешно време...).
addicted - специалист
И аз много харесвам машинката(тази за която писах по нагоре че спира) като изработка и удобство при работа.Точно дръжката ми е много удобна.Найстина патронника леко бие и на моята, купих преди време и перфоратора с длетата и свредлата който беше, и на него му бие патронника, обаче пък работи без никакви проблеми, сравнявам го с двете спаркита който имам на работата и не им отстъпва по нищо, дупча бетон с 16мм, поредица от отвори и не загрява толкова колкото спаркитата, кабела е предоволно дълъг и за цената си е супер.
Обаче това винтовертче ми къса нервичките, следващата седмица се надявам да имам повечко време и ще отида директно в сервиза, гледах в нета че една батерия е 35 лева, и ако е от нея направо ще си купя една пък дано се оправи(при положение че не го отремонтират гаранционно).
VLADO66 - майстор
С течение на времето и сблъсъка с различни видове инструменти съм си изградил обоняние и само на външен вид ги познавам в 90% Мога да кажа че инструмента в Лидъл си заслужава парите-е има и изключения като че ли са от магазин за 1лев ама им е простено.На един колета майстор рибар му показах на компа въдиците и дълго се смя,ама той ходи по състезания а не като мене край някой гьол заровен в шопската :cool: та така и с инструмента.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: