• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 47
Всичко за дърводелството
bimbaeco - майстор
Не изглежда идеално зле, би трябвало да може да ти върши работа.
Аз досега се занимавах с острене на рендета и длета, понеже е много студено и друго почти нищо не може да се върши (лепилото не хваща #-o ), та в резултат на това останах без косми на едната ръка.
Като дойдат английските, ще ми е интересно да ги покажеш и тях. :drinkers:
kendal - специалист
Не съм голям фен на рендетата,но това на колегата изглежда в не лошо състояние,поне като е разглобено,покрай празниците и аз взех едно китайче, ей така да си отворя работа,че както каза колегата много студено и за друго не става навън.
Hplane - специалист
la_bamz написа:
Здравейте,

Сдобих се с 1 руско и две английски рендета, и ще се опитам да ги възстановя в нормална работоспособност, та имам въпроси. Шкурката/те има/т ли значение от марката или да вземам най-евтината и да използвам ли спрей против ръжда, или само да шкуря. Ако има нужда от спрей/течност против ръжда да препоръчате марка.
Успех с реставрирането.Радвам се че любителите на ръчни рендета растем.За предпазването от ръжда, останах с впечетление че е най-важно шкуренето, за да е премахнат или намалят до минимум язвите по метала.При първото ми ренде не го приложих това и имах проблем с ръжда, но при Хендимена опитвам да го правя.За съжаление по ножа има много дълбоки язви които ще рискувам и ще оставя.След това измивам обило с гореща вода и търкам с мека кърпа, след това измивам и с разредител, който оставям за няколко секунди и избърсвам.После пръскам със спрей против ръжда и оставям да изсъхне.След това забървам добре всичко.Тази рецепта ми дава най добри резултати.Поздрави и успех!
Фитилчо - майстор
И аз съм любител :-D

Имам 4 и 6 Стенли за реставрация и ще ги започвам,когато имам време :weedman:
bimbaeco - майстор
Няколко души казаха, че търсят Стенли № 7
Ето едно ренде на изгодна цена
http://www.ebay.co.uk/itm/Stanley-Baile ... 259d702f51
la_bamz - специалист
Най-накрая пристигнаха. :partyman: :supz: :supz:

Да се похваля, като гледам са в доста окаяно състояние и има доста работа, но съм много доволен от покупката. Ако имате представа, можете ли да ми кажете коя година са ?

Лошото, е че сега съм почнал да правя едни етажерки и ще мога да ги почна след 2-3 дни, но ...

Прикачен файл

DSC05979.JPG

Прикачен файл

DSC05977.JPG

Прикачен файл

DSC05976.JPG
bimbaeco - майстор
Честити, със здраве да ги ползваш. Не са в окаяно състояние изобщо (ако не вярваш погледни пак моите снимки). На пръв поглед изглеждат да са като от 70-те.
Тука и има 20 въпроса, като им отговориш, ще ти излезе годината.
Опа, забравих да сложа линка:
http://www.hyperkitten.com/tools/stanle ... pes%201-20
Много са добри рендетата - № 5 и 5 1/2 са възможно най-универсалните и най-полезните рендета.
profesionalist_wood - майстор
Как ми текат лигите по тези рендета..... :-D
la_bamz - специалист
Едното ми го дава, че е между 1948 и 1961 година, а съм го взел за 16 паунда .... Първо мисля да се пробвам с руското да видим ще успея ли да го "подкарам" и след това започвам да работя по Stanley-тата , да видим какво ще се получи :-)
bimbaeco - майстор
Много добра сделка си сключил тогава. Добри са рендетата. Не е трудно да се оправят, ако срещнеш някакви трудности, ще ти помагам.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 47

Тема "Заточване на рендета ,,Гладик,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: