- Водих козата на пръч,госпожо.
- А баща ти не може ли?
- Може,но козата си иска пръч!
П.С.: Моля модератора да го премести,ако не съм улучил мястото / нали тъй се казва,от кОлтурна гледна точица/

nikolov333 написа:В общи линии проблема на човека е, че си прави ремонта стая по стая и в същото време живее там, така че ремонта на инсталацията му е проблемен понеже няма как да спре тока навсякъде и да работят на спокойствие 10 дни докато сменят инсталацията..да не говорим, че си е разход и цялата галимация..Кък да няма бе? ПВВ-МБ1 3 жила се задържа с летвички, наковани за стената с пирончета, след това се мъцва с гипс. Монтират се конзолите с гипс, както и разклонителните кутии. Махат се летвичките. След измазването се връзва обратно към входната точка на помещението. Най-накрая се подменят кабелите от таблото до входа на конкретното помещение. Всичко става. Иска се желание. И цената не е фактор. Едно помещение като кабели, кутии и ключове може да се направи за 50-тина лева. Кабели от Елкабел, контакти и ключове Гюнсан, разклонителни кутии и конзоли от 15 стотинки бройката. След като се приключи по стаите, сменя се таблото.
GL78 написа: И още: за да не се получават лъжливи сработвания, добре е да се избягват практики в духа на прокарване на мостови кабели, заковани с пирончета и после замазани в гипсова мазилка.Мостовакът не е виновен. Не трябва да се кове през кабела обаче. Това е проблема, не мостовака.
Andri01 написа:- Иванчо,вчера защо не беше на училище?хидра,къде ще върже 3-я проводник? Блока е от 89г.и определено няма отделно заземление! Е,ако го върже на "0"-та,става ,ама фалшиво!!! Живял съм такъв блок до преди няколко години! Ко се правиш на интересен??
- Водих козата на пръч,госпожо.
- А баща ти не може ли?
- Може,но козата си иска пръч!
П.С.: Моля модератора да го премести,ако не съм улучил мястото / нали тъй се казва,от кОлтурна гледна точица/
toolegittoquit написа:Това не съм го писал аз- цитат от статия или как там се казва е. Мостовака го кова с пирони, но не докрай. Като стегне гипса леко вадя пироните с клещиnikolov333 написа:В общи линии проблема на човека е, че си прави ремонта стая по стая и в същото време живее там, така че ремонта на инсталацията му е проблемен понеже няма как да спре тока навсякъде и да работят на спокойствие 10 дни докато сменят инсталацията..да не говорим, че си е разход и цялата галимация..Кък да няма бе? ПВВ-МБ1 3 жила се задържа с летвички, наковани за стената с пирончета, след това се мъцва с гипс. Монтират се конзолите с гипс, както и разклонителните кутии. Махат се летвичките. След измазването се връзва обратно към входната точка на помещението. Най-накрая се подменят кабелите от таблото до входа на конкретното помещение. Всичко става. Иска се желание. И цената не е фактор. Едно помещение като кабели, кутии и ключове може да се направи за 50-тина лева. Кабели от Елкабел, контакти и ключове Гюнсан, разклонителни кутии и конзоли от 15 стотинки бройката. След като се приключи по стаите, сменя се таблото.GL78 написа: И още: за да не се получават лъжливи сработвания, добре е да се избягват практики в духа на прокарване на мостови кабели, заковани с пирончета и после замазани в гипсова мазилка.Мостовакът не е виновен. Не трябва да се кове през кабела обаче. Това е проблема, не мостовака.
И друго - като се прави нова инсталация, да се предвидят и кабели и излази за допълнителни консуматори, които се предвижда/има възможност да се сложат. Например климатици.
GL78 написа:Мостовака го кова с пирони...Абеее, вие кога ще се научите, че през кабел не се кове! Абе не се кове шибаният кабел с пирони бе!
GL78 написа: хидра,къде ще върже 3-я проводник? Блока е от 89г.и определено няма отделно заземление! Е,ако го върже на "0"-та,става ,ама фалшиво!!!Фалшиво няма. 3-тият проводник е и за ДТЗ.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: