Здравейте, за много години! "Наследих" локално парно с котел GF48 с горелка VIP858 48 kW. 11 радиатора в две постройки, ползвам 6. Два броя термостати Computherm Q7RF, единият свързан с трипътен вентил към малката постройка с два радиатора, другият е за главната къща и е свързан с горелката. Добавен пропиленгликол към системата, за да не замръзне. Предишния собственик не е много запознат с нещата. Свързах се с техник на Голфър файър, но каза, че има много работа и да се оправям сам. И така, свалих официалното ръководство на котела и горелката от сайта на Голдън файър, но не са особено информативни. Изчистих котела, изхода към кюнеца, под скарата на горелката и фотосензора. Клапа към кюнеца напълно отворена, клапа за разгаряне - затворена. Пелети акация и иглолистни. Термостат котел настроен на 65 градуса. Горелката работи няколко часа, модулира от степен 5 надолу до степен 2, стабилизира се на 62-63 градуса, но по някое време изписва Загасване и след това се опитва да се запали, но не успява, и изписва Блокирано с грешка Er12 "Неуспешно запалване" или грешка Er03 "Ниски димни газове". По скаричката остава пепел. В системно меню --> Таймери --> Т84 ми е 360, тоест ще работи 6 часа и ще се изключи? Защо е настроена да се изключва, не може ли да си работи постоянно? Механизъм за избутване - зъбчатата рейка се движи свободно в релсичката си, но зъбното колело на моторчето се върти много трудно на ръка. Как да разбера дали механизма сработва, мога ли да го активирам ръчно?
Ако Т84 го настроя на някаква много голяма стойност, тоест да не се изключва, лошо ли е?
Тази метална пластина под скаричката, с двете дупки, в какво положение трябва да е?
Колко време би трябвало да отнема запалването на тази горелка?
Колко навътре спрямо вратичката трябва да стърчи суплото на горелката?
Може ли и на мен да ми пратите настройките за горелката, че линковете по-горе са невалидни вече?
Благодаря
П.П. Намалих Т84 на 1, за да се изгаси 1 минута след като влезе в режим "Работа" и следях рейката дали ще избута напред, НЕ ИЗБУТА, загасна с Er12.
Ако Т84 го настроя на някаква много голяма стойност, тоест да не се изключва, лошо ли е?
Тази метална пластина под скаричката, с двете дупки, в какво положение трябва да е?
Колко време би трябвало да отнема запалването на тази горелка?
Колко навътре спрямо вратичката трябва да стърчи суплото на горелката?
Може ли и на мен да ми пратите настройките за горелката, че линковете по-горе са невалидни вече?
Благодаря

П.П. Намалих Т84 на 1, за да се изгаси 1 минута след като влезе в режим "Работа" и следях рейката дали ще избута напред, НЕ ИЗБУТА, загасна с Er12.