• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
1115 - специалист
Е да, няма смисъл да се сменят Вайсманите. Единствено неравномерния товар на фазите ще е извсетен проблем вероятно.
Когато се настроят наистина да работят в каскада или се намери от къде има загуба на електричество и всичко ще си дойде на място.
А това за некомпетентните не е само в фирмите за топлотехника. Виж в сервизите за коли, общините, училищата.....навсякъде за какво става дума, но да не отклонявам темата в политическа насока.
radius - майстор
Споко за фазите, при мен едната е 220в, другата 230, третата е 250 - що да не закачат и двете машини на най-"силната". Тъкмо ще балансират на енергото захранването.
Иначе откъм софт са ги барнали, моето мицубиши ми се види като тамагочи сега :lol:
vrangelov - специалист
ср фев 06, 2019 10:15 pmgadinko написа:

...Аз съм тоя дето си мисли че се е набутал 20 бона за термопомпи без това да доведе до енергоспестяване ... Дограмата ми е Kömmerling 6 камерна троен стъклопакет 30кв.м. Трифазен електромер ще си купя и ще го туря за контролен...
Според мен два монофазни електромера, на всяка термопомпа по един, ще свършат по-добра работа от един трифазен. Знам, че така не можеш да видиш, дали има кражби, но едва ли проблемът е там. След като всички електроуреди са "нормални", веднага ще се види, че консумацията е от термопомпите. Тогава ще можеш да се съсредоточиш върху тях. С помощта на електромери ще можеш да изчислиш COP-овете на всяка термпомпа и да оптимизираш.
Има ли вече резултат от изключването на нагревателите. Не си се оплакал от понижен комфорт. Не си се похвалил със значително намалена консумация оттогава.
Разцъкай малко из настройките и виж да не е активирана някоя функция за използване на безплатен ток. Като ти прехвърлях инструкциите, видях, че има такава опция.
Къщата ми се вижда добре, дограмата за мен отпада от заподозрените.
fox_vt - майстор
Как заключи че не достига мощност? Как че нагревателя се пуска денем и нощем. И как разбираш това че ако клиента му се види висока сметката и трябва задължително фирмата изпълнител да направи фокус и да му падне сметката. Това е просто смешно и няма фирма която може да направи това. Може да дойде и да пробва това онова само от фирмена лоялност за да не отреже клиента грубо. Когато е нужна енергия то тя е нужна.
LazarGanev - "Велик майстор"
Виж сега, това е търговска фирма, а не инженерингова. Да, обещават монтаж, но пращат подизпълнител. И Тошиби да бяха продали, пак щяха да пратят същите подизпълнители и ефекта щеше да е същия, сигурен съм! Може би има някакъв проблем по подвързването, може и да няма - това може да го каже само експерт по тази марка и то добър експерт. Лощото е, че нито търговеца, нито изпълнителя разполага с такъв експерт
vrangelov - специалист
чет фев 07, 2019 9:52 amfox_vt написа:
Как заключи че не достига мощност? Как че нагревателя се пуска денем и нощем. И как разбираш това че ако клиента му се види висока сметката и трябва задължително фирмата изпълнител да направи фокус и да му падне сметката. Това е просто смешно и няма фирма която може да направи това. Може да дойде и да пробва това онова само от фирмена лоялност за да не отреже клиента грубо. Когато е нужна енергия то тя е нужна.
Това към кой е?
1115 - специалист
чет фев 07, 2019 10:09 amvrangelov написа:
Това към кой е?
Май, частично към мен, частично към теб.

И как разбираш това че ако клиента му се види висока сметката и трябва задължително фирмата изпълнител да направи фокус и да му падне сметката. Това е просто смешно и няма фирма която може да направи това. Може да дойде и да пробва това онова само от фирмена лоялност за да не отреже клиента грубо. Когато е нужна енергия то тя е нужна.
А това как съм го разбрал - ами по-трудният начин. С обучение, а някой от горчив опит.
Ето как стават нещата.
- на клиента му е висока сметката и ако фирмата е лоялна към него, изпраща персонал, който да провери нещата. След това ако е в грешка клиента му се обяснява (дава протокол). Това за нейна сметка.
- ако не и пука за клиента или и е писнало от чепати клиенти му взима такса за услугата, но само ако той е в грешка.
- ако не и дреме за клиента и името и - тегли му една майна и гледа развитието на нещата.

Сега клиента (от собствената камбанария). Изглежда му висока сметка и вика фирмата.
- тя идва, намира проблем или пък доказва, че няма и клиента е доволен. Следващият път много не гледа офертата на фирмата, а си купува от нея, знаейки, че са коректни.
- фирмата го отсвирва или прехвърля вината на него - (абе ние сме си ок, ма теб ти беше зора термопомпа, та термопомпа, а не пелетният котел дето ти предложихме). Тогава клиента си наема друга фирма срещу заплащане, която да намери и удостовери проблема с документи. Ако е в първите ги зачесва и те скоро изпращат хора да го решат.
Това последното е от графа опит с едно климатизирано помещение и последващото събиране, изнасяне на техника и поемане щети за причинен дискомфорт след лек по...скандал (Българо-руска работа).
Последна промяна от 1115 на чет фев 07, 2019 12:36 pm, променено общо 2 пъти.
vrangelov - специалист
Цитираш ме грешно. Това второто не съм го казал аз.
Съгласен съм иначе с коментара ти. Аз си мисля, че в момента се търси къде е грешката.
Вярвам, че ако грешката красноречиво е в термопомпите, @gadinko знае кой да почеше.
В момента е между 2 и 7C. COP-ът трябва да е между 3.5 и 4.8 ЦЪК, но пък няма контролен електромер да се засече седмица по седмица, машина по машина.
Видях в Интернет един коментар, че серията 100 я няма в Германия, Австрия и Швейцария. Аз си имам обяснение, но да не ви подвеждам.
шоп - майстор
чет фев 07, 2019 11:29 amvrangelov написа:

В момента е между 2 и 7C. COP-ът трябва да е между 3.5 и 4.8
Би трябвало... ако водата излизаща от ТП е 35 градуса.
А тук грееме бойлер и няма да се учудя ако е 60 :rolleyes:
KingLin - майстор
Чета, чета и се чудя, що само шопа се впечатли от четирите метра височина на таваните и 25 градуса на кота ~1.2 м. Уж всеки знае, че се отоплява кубатура, а не квадратура... Аз от всичко видяно до сега си мисля, че тия 800 лв. са си съвсем нормална сметка при условията, в които е натрупана (макар и доста неизвестни да има все още).

Шопе, а с теб само с едно нещо няма да се съглася - кражбата на ток се засича за няколко дена, а не за месец и повече. За съжаление не мога да насоча автора на темата към фирма, която да установи законно наличието на кражба, макар че, пак казвам, за мен си е нормална сметката.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32

Тема "високи сметки за ток с термопомпи Viessmann" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: