Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
Циркулярът е без изтегляне, да отбележа!
jekasus - майстор
Avas_co написа:
Момчета, добрия ръчен инструмент, едно, че ти е кеф да го ползваш, ами и ако знаете колко "пази" кожата на пръстите.
Има една легенда тук в Добрич - преди енергото да стане еон или енерго-про. Поръчват си немски ключове с вечна гаранция и на година си връщат по няколко счупени ключа от 22 нагоре/аварийните групи по-малки не ползват, завиват на ръка/, та идва уплашен немски меринджей да провери какво става и направо отиди при аварийката/ ясно че с преводач/ и един се издъни - " като га напънем със тръба"...Оттогава Енерго-Добрич загуби вечната гаранция, ама сега нови времена, нови фирми...
Имам някакво бързо ключе 13 от две години, върши перфектна работа, даже не знам марката.
И аз събирам бюджет за един ВиК ключ от Книпекс, ама чак да пиша навсякъде че само той и нищо друго...
Не става по тоя начин...
fbr - майстор
jekasus написа:
и един се издъни - " като га напънем със тръба"...
Я се опитай да развиеш една гайка на железен стълб, стояла натегната там къде 50 години, сам с ключа на полето. Или ключ на две, или скъсан болт 20-тина милиметров.
fore - майстор
resistbody написа:
Аз ги взех тея ключета от кауфланд преди 2 седмици за 20 кинта, сега са по 25.... не че ми трябват, ама да имам и чупещи... предимно ползвам каквото набарам, вече имам над 100 ключа сигурно като, половината съм ги рахвърлял по обектите за бързи ремонти..
Тоя големия разклонител много ми трябва, ще пращам някой да ми го взима тея дни.
nbr написа:
Как можем да им направим един тест на тези ключета с тресчотките? Да ги видим кога се чупят :?
Някой като ги счупи ще се похвали ;) за сега съм нямал проблеми с предните ключове, който не се чупят освен, че главата е много голяма.

Аз отбелязах че в Кауфланда има същите ключета за 25 лева пак, но в ПВЦ държач.

Колега resistbody, ти като ги купи на 20 лева тия ключове и те ли са с ПВЦ държача ???

Сутринта не можах да устоя и взех проходното гедоре....... :) И за това сега пак се чудя дали да купувам тези звезди с тресчотки.
spline е шлица на камъка им тоест. Може да е мултифункционален, но незнам как ще се държи със стари глави на болтове и гайки със склонност към замазване или пък с леко нестандартен размер към по малък.... :?

Миналият път не ги купих и после взех за 25 лева звездите от листова ламарина. Обаче за мене те са по яки в тресчотките. Механизма за превключване е отвън и се превключва. А не е само с обръщане на звездата. Палеца със зъбчетата е доста як и масивен понеже се вижда. И има по размери от 6 до 19 почти всичките.

----------
Как можело да се пробва колко издържа тресчотка на напън. Ами намираме старо и ръждясало винтово съединение и напъваме...... :) Но тези звездо-гаечни са слаби и за това от другата страна имат обикновен гаечен. Ламелните са доста по яки.

Аваско винаги отрича любителската техника. Но и той си купува от нея....... :roll: Обича да величае само марковото, което също се чупи рано или късно.

Аваско, аз по принцип има един два счупени ключа. И то малки размери. Действително защото бяха ментаци и единият по спомен го напънах в едни щуцер обезвъздушител на спирачен апарат. После се научих че за да се отвие дадено винтово съединение има различни методи с почукване, нагряване и тнт. Та от тогава няма счупен ключ.

Дай ми го тоя Проян, аз съм 95 кила жива сила и ако искаш ще ти го счупя директно..... аз съм като Христос- от 3Ж ти правя 4Ж... Та мога да чупя ама мога и правя.... :lol:

По принцип мразя да чупя и даже имам две тресчотки на гедорета които сам възстанових. Бяха със счупени зъбни превключватели. От парче бургия.......
kpenchev - специалист
Може да е мултифункционален, но незнам как ще се държи със стари глави на болтове и гайки със склонност към замазване или пък с леко нестандартен размер към по малък.... :?
Освен че е мултифункционален, то позволява да се развиват заоблени гайки/болтове (мисля до 30%). За много упорити заоблени гайки/болтове има тази жожоба :mrgreen:.
Обаче за мене те са по яки в тресчотките. Механизма за превключване е отвън и се превключва. А не е само с обръщане на звездата. Палеца със зъбчетата е доста як и масивен понеже се вижда. И има по размери от 6 до 19 почти всичките.
Гледах ги тези звездогаечни тресчотки, но имат голям градус на задействане на тресчотката, което за мен е голям недостатък.
Големия единичен палец не винаги значи висока здравина, в тресчотките с много позиции >72 едновременно хващат по 3 микрозъба примерно, като по този начин освен малкия градус на задействане се получава здравина идентична на механизъм с 24 позиции и един контриращ "зъб".

Личното ми мнение за тресчотките, е че те не са за прилагане на крайни моменти на развиване/затягане, за целта си има чупещи въртоци/Т-образи въртоци.
Има и много корави тресчотки, държащи на издевателства и тръби, но те не се купуват от Лидл :mrgreen:.
Върху 3-те Лидълски 1/2 тресчотки който имам съм скачал (бях ~85кила), но за теста само.
dikata1975 - специалист
kpenchev написа:
Освен че е мултифункционален, то позволява да се развиват заоблени гайки/болтове (мисля до 30%). За много упорити заоблени гайки/болтове има тази жожоба .

Лично мнение за тази жожоба може ли да дадеш?
kozl - майстор
Помислих, че ще покажеш некоя Лидълска "жожожбожа". Аз си купих една уж за заоблени гайки и като ми потреба, развивка не стана оти изпусна.
fore - майстор
Интересно, незнаех че този вид шлиц даже помага при заоблени гайки. А другият който предлагаш е тип спирала така като гледам. Явно тя задира в гайката и я увлича.
kpenchev - специалист
dikata1975 написа:
kpenchev написа:
Освен че е мултифункционален, то позволява да се развиват заоблени гайки/болтове (мисля до 30%). За много упорити заоблени гайки/болтове има тази жожоба .
Лично мнение за тази жожоба може ли да дадеш?
Ползвал съм такава вложка 12-ка, по изпускателната система на Галант-а, където корозията беше на ниво.
С нейна помощ успях да развия/скъсам 5 от 7-те гайки с който си имах работа. После сложих неръждаеми.
Толкова ми е опита.
dikata1975 - специалист
Благодаря.Все пак е нещо.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: