Всички имаме коли, нали ?
lov - майстор
Изключително правилно решение в противен случай след всяко ползване трябва да спираш бутилката ако е в стаята. А за захранващата магистрала от бутилката до печката е най добре медна тръба. Останалото е компромис постоянно да го мислиш кога за последен път си му правил оглед и дали не се е напукал маркуча.
Kirilpm - специалист
Е чак пък медна тръба не е ли малко прекалено,един качествен маркуч който не е изложен на слънце може да надживее и печката и къщата.Все пак се предполага че бутилката е с редуцир вентил и от бутилката до печката няма кой знае какво налягане.Пък и при всяка смяна на бутилката се вижда състоянието на маркуча.От доста години карам по тази схема,като колегата с един оранжев на цвят маркуч предназначен за газ.
lov - майстор
Ако ще е за постоянно ако няма изгледи да се газифицира жилището за предпочитане е медна тръба а връзката от нея към печката пак с такава метална газова гофре. Не че не става и с маркуча то така или иначе си тябва парче заради вентила. А и има много неща като условности. Ако прави човек ремонт да се сети и да я заложи. Иначе маркуча държи но имай си едно на ум та поне веднъж в годината му прави една инспекция за свое спокойствие. Просто споделям най удачния вариант. Бутилката на открито щото най често проблемите тръгват точно от клапана. Пък на вънка да си тече колкото ще. И дори да стане някоя беля в кухнята като запалване на масло и тем подобни аварии /не го пожелавам на никого/ опастноста е много по малка дори никаква.
nv952 - майстор
:shock: http://varna.topnovini.bg/node/636294
Голяма примоция върви във Варна,обаче да не сменяте дюзи :lol:
DundyTheCroc - майстор
nv952 написа:
:shock: http://varna.topnovini.bg/node/636294
Голяма примоция върви във Варна,обаче да не сменяте дюзи :lol:
Защо да ги сменят, не смятам, че горивата там са нещо по-различно от буламачите по другите вериги, освен това след появата на Марешки и другите вериги смъкнаха цените във Варна. Едва ли някой продава на загуба, така че виждаме типичен пример за конкуренция, рядко явление за милата ни родина.
toolegittoquit - майстор
nv952 написа:
:shock: http://varna.topnovini.bg/node/636294 Голяма примоция върви във Варна,обаче да не сменяте дюзи
Ах, добре. Или просто не взима горивата от Лукойл, за сметка на това ако стане достатъчно разпространен - ще го смачкат.
stan73 - майстор
Аз заредих б. А95 там преди седмица. Опашката беше голяма, но стана относително бързо (доста персонал имат, което си е добре за огромният наплив). Питах момчето, което отговаряше за колонката от която заредих аз - каза с неохота, че горивото било от Румъния. Колата ми работи много добре с този бензин, доволен съм (а и цената си е добра).
П.П. По принцип хората, които видях там за момента си зареждаха в големи количества (предполагам нормално, като за по-ниска цена), а съседната колонка, докато зареждаха моята видях един човек, който освен резервоара си напълни и около 80 литра дизелово гориво в багажника в 4 туби.
kuger - майстор
stan73 написа:
Аз заредих б. А95 там преди седмица. Опашката беше голяма, но стана относително бързо (доста персонал имат, което си е добре за огромният наплив). Питах момчето, което отговаряше за колонката от която заредих аз - каза с неохота, че горивото било от Румъния. Колата ми работи много добре с този бензин, доволен съм (а и цената си е добра).
П.П. По принцип хората, които видях там за момента си зареждаха в големи количества (предполагам нормално, като за по-ниска цена), а съседната колонка, докато зареждаха моята видях един човек, който освен резервоара си напълни и около 80 литра дизелово гориво в багажника в 4 туби.
Ми те, Лука си имат и у Румънско рафинерия.
nv952 - майстор
stan73 написа:
Аз имам една адвокатка дето пътува из страната е беше качила снимка от тая бензиностанция и като видях цената се засмях!
И тя естествено- до горе с нафта
Питам я дали е успяла да запали,пък тя каза че и при нея дизела работи даже по добре :?
А цената е по ниска :?

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: