Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lxndr - напреднал
U3 -1180
U4-1320
U5-1300
U6-1300
U7-1300

C03-1.50
C04-1.30
C05-1.50
C06-1.80
C07-3.10

P05-12.00
Модела е Burnit PM 25
Към нея съм закачил 2бр -100х60 ,1бр 100х50 ,1 бр.120х50 ,1 бр. 160х60 панелни радиатори . разхода за вчера е за 9-10 ч 15 кгТези същите радиатори ги захранвах предния сезон с камина на дърва нормално .
Ще се радвам ако нещо даде резултат .
Благодаря за съветите : :supz:
burner - специалист
Всички въпроси, зададени от колегите, имат отговор в изписаните дотук 110 страници. Разберете и осъзнайте следното - без да изчетете всичко това няколко пъти, а след това да поекспериментирате, няма да можете да ползвате пълноценно камините си, независимо от марката, модела и мощността. Няма как да ви бъде даден универсален съвет, предвид спецификата на обсъждания предмет. А той е - комбинация от система за отопление, камина, изолация, пелети и какво ли още не... Хващайте се и четете здраво. Както преди време бе казал един от колегите, ако самите вие не си помогнете, жална ви майка!
benimm8808 - специалист
burner написа:
Всички въпроси, зададени от колегите, имат отговор в изписаните дотук 110 страници. Разберете и осъзнайте следното - без да изчетете всичко това няколко пъти, а след това да поекспериментирате, няма да можете да ползвате пълноценно камините си, независимо от марката, модела и мощността. Няма как да ви бъде даден универсален съвет, предвид спецификата на обсъждания предмет. А той е - комбинация от система за отопление, камина, изолация, пелети и какво ли още не... Хващайте се и четете здраво. Както преди време бе казал един от колегите, ако самите вие не си помогнете, жална ви майка!
:idea:
В крайна сметка всеки стига до този извод,но по трудния начин.Минал през настройките на всеки,който е писал и осъзнал написаното по горе от теб.
Важното е да се хване смисъла на работа, а той не е сложен.
grants - специалист
@lxndr настройките ти са абсолютно грешни и незнам изобщо как работи така камината :?
1во вентилатора е с прекалено ниски стойности .. на 5та степен 1300об .. на 2ра 1300 пак .. Времената на шнека са също малки според мен, аз имам 13кВ модел и в момента са горе долу като твойте, а ти имаш доста по-висока мощност и това обеснява невъзможността на камината да достигне до желаните градуси.
Така 1во си оправи вентилатора, ето едни примерни стойности които трябва да дадът резултат на 1во време със задръстването и гледай да се въртиш около тях ако променяш нещо:
U03 - 1300
U04 - 1350
U05 - 1400
U06 - 1500
U07 - 1600/1700

Времената ти ще си ги нагласяш според водата и Т която става по помещенията, и оправи горивния цикъл на 10сек - от Р05. Най-добре въведи заводските стойности и от там започни да намаляш според твоя случай.

Поздрави !
benimm8808 - специалист
Гледайки инсталираните радиатори,не надвишават много 13 кW ,а защо е инсталирана 25 кW?
Колкото до вентилатора, наистина е с доста ниски стойности.
lxndr - напреднал
Благодаря на колегата grants за съветите .
Само да попитам за какво служат параметрите С1,С2,С11,U1,U2,U11 ?
Що се отнася до това ,изчетох доста из тая тема ,но все пак куцат доста неща ....като се има предвид ,че време да си играя с настройки и да правя чудеса много нямам.
Наясно съм ,че да захраниш с киловати радиаторите ,не става без гориво.
Преди да я взема още четох из форумите относно разход и т.н. имайки предвид ,че тази площ я отоплявах с 10 куб. дърва.
Заради пустата хамалогия и мръсотията ,взех това решение .
Доволен съм до момента ,като изключа някой дребни нещица .....
Raij - специалист
burner написа:
Много точно казано. Не само четене а и малко мисъл и експерименти.
Raij - специалист
lxndr написа:
Благодаря на колегата grants за съветите .
Само да попитам за какво служат параметрите С1,С2,С11,U1,U2,U11 ?
Що се отнася до това ,изчетох доста из тая тема ,но все пак куцат доста неща ....като се има предвид ,че време да си играя с настройки и да правя чудеса много нямам.
Наясно съм ,че да захраниш с киловати радиаторите ,не става без гориво.
Преди да я взема още четох из форумите относно разход и т.н. имайки предвид ,че тази площ я отоплявах с 10 куб. дърва.
Заради пустата хамалогия и мръсотията ,взех това решение .
Доволен съм до момента ,като изключа някой дребни нещица .....
Нищо не си чел щом незнаеш какво е C01 C02 и така нататък
Raij - специалист
За по лесно 2,1 и модулацията с едни и същи подавания и обороти. Колкото да не гасне камината и да не задръства кошничката. В процеса на работа на камината ако стигнете втора степен ще викате ура. Мислете за другите три скорости.
elmarr - специалист
Имам камина Burnit Comfort 25 plus,след като е изгася доста време продължава да духа вентилатора.Как се намалява това време за обдухване.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: