Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
Паузите се контролират от стайния термостат изцяло, включени са всички радитори и са балансирани от секретните кранове.Комфорта е идеален, по-добър няма как да бъде, изолацията си казва своето.Само леееко не съм доволен от Виадруса заради малкия пепелник, искаше ми се да пробвам с по-евтини пелети като слънчоглед, фъстъчени люспи, но съм сигурен, че ще му вися все до пепелника и това ме отказва.
Evgeniy - майстор
Какво е съотношението пауза - горене, засичал ли си го?

И аз стигнах до твоите изводи за система без трипътни вентили. При мен горелката се пали от един до два, а при много студено време до три пъти на денонощие. При големите скокове в настройката на стайния термостат гори от 2 до 4 часа, а при малки - от 1 до 2 часа. Това със слънчогледови пелети, на които максималната мощност, която постигнах е 3 кг за час. Засега ме устройва.
ediv - специалист
За пореден път Гения е прав.При мен инсталацията е също леко преоразмерена ,а и чугунените радиатори като се нагреят -изстиват бавно.Без значение колко хистерезис е зададен от стайния термостат 0,1 или 0,3 *С системата е инертна и подминава с няколко десети от градуса, после докато падне температурата са необходими няколко часа.Затова съм нагласил термостата на няколко зони - от 6,00h -9.00h -24*C /// 9.00h-16.h - 22*C /// 16-22.30h - 25*C ///
22.30-6.00h -22*C , така ако температурата падне под 22*C горелката се включва по-рано достига си ги тези 22 минава в изчакване -50мин и обикновенно става време да се поддържа по-висока температура.Съответно за събота и неделя са нагласени 25*C за целият ден.Така че с преоразмерена система и без допълнителни джаджи няма начин да не се работи on/off.
batboby - напреднал
От вчера подкарах Грейко-то на слънчогледови пелети. Първите впечатления са много добри. Не съм пипал настройките спрямо дървесните, изгарят повече от добре. Единствено намалих времето Р1 от 2/45 на 1.8/45, защото горелката се изключваше по температура. Пепелта е повечко, но това се очакваше. Така като гледам ще трябва да се чисти на 2-3 дена. Разхода ще го засека като изгори пелетите в бункера около 140-150кг. Ако изкарам една седмица с около 250кг ще съм супер доволен.
Evgeniy - майстор
Колко ти е Load на 3 степен?
batboby - напреднал
Evgeniy написа:
Колко ти е Load на 3 степен?
5/45
Evgeniy - майстор
Успяват ли да изгорят напълно? Моите са малко дребнички и над 4.2 май се избутват малко въгленчета към периферията.
alex_serviz - специалист
Е, то Load-а нали знаеш, че зависи от положението/ъгъла на шнека и от други фактори, та навсякъде си е индивидуално. Аз при мен на 3-та ст. съм го разделил на половина ( и цикъла, също ). Така като, че ли горят по-добре.
Svezar - специалист
От размера /дължината/ и твърдостта на пелетите също много зависи дозата,по-коравите и дълги водят до по-малко количество материал в една доза от по-меките и по-къси :idea:
Evgeniy - майстор
И аз го бях разделил на две за по-плавно запълване, но ми се стори много неравномерна работата на малките секунди - веднъж пусне по-вече, веднъж по-малко...
Затова го върнах на 4,2/45. Моите пелети са около 10-15 мм среден размер. най дългите са около 25, но не са много като количество.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: