Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
kalpev - специалист
Off:
Eй, странна нация сме ние българите. Някой ще направи нещо добро и качествено с упоритост и труд, и веднага ще се намери кой да го оплюе, да сее злободневни съмнения. Жалкото е, че това явление е явно само по нашите балкански ширини и се нарича завист.
Не разбирам защо се дразните, че човека е направил нещо добро с двете си ръце, познания и труд, и го показва точно в духа и названието на форума?
Ами направете си и вие като е толкова лесно, бре? Или е по-лесно да се плюе...?
И защо всеугодно ви губите нишката, че форумът се казва "Направи си сам", а не "Купи си сам наготово"? Pansim е направил нещо сам и доказано, а вие какво сте направили, че така го оплювате? Такива хора трябва само да се адмирират, след като ние не го можем, а не да се дразним от факта, типично по нашенски.
И не разбирам защо пък се дразните и на dragozow, при положение, че е помогнал на толкова много хора и едва ли има по-коректен като него, който търпеливо да обяснява за всички неща "от кухнята" каквито са, а нито е длъжен, нито нещо печели точно пък от този форум?
Допреди години (а и сега) електрожените по домовете все сертифицирани бяха, ще знаете!
Жалко, че така се опорочи темата. И трудът на pansim, в частност.
stan73 - майстор
И аз адмирирам трудът им (както и на всички други умни, сръчни и работливи хора) !
komstiza - специалист
Типично българска работа стана тука,ще се изпокарате на кой стоката е по-добра.
Всеки има глава на раменете си и нека сам да направи избора си.Не е нужно и не е правилно според мен един на друг да си оплювате това което предлагате.
Няма нищо лошо всеки да си прави реклама и да изтъква предимствата на предлаганата от него машина,но да не плюе по другите.
Най-добрата реклама за една стока и услуга е доволния потребител.
Затова предлагам всеки закупил машина,независимо от къде и кого,да сподели за нейните предимства и недостатъци.
Но моля нека са обективни изказванията,а не пак типично по български всеки да си хвали неговото,че до никъде няма да стигнем.
Само така според мен ще може човек да се ориентира какво да си закупи според нуждите си и темата наистина да бъде полезна.
koveslav - майстор
Спора е за начина на представяне и начина на обсъждане на машините,а не на личности.И е спор!Дано всички умеят да разделят тези две коренно различни понятия кавга и спор.Има една сентенция,която гласи че: "Ако някъде всички мислят съвсем еднакво,това означава,че всъщност никой не мисли достатъчно!".Успех,колеги и без кавги!Само конструктивен спор за електрожени!!!!!
П.П.В предния си пост под "пазара и качествата тези машини" имах впредвид всички инверторни електрожени въобще,а не конкретен модел.Правилен избор се прави при максимум информация за целия пазар и всички модели!
gogo7777 - майстор
А ти как направи своя избор :?:
koveslav - майстор
gogo7777 написа:
А ти как направи своя избор :?:
Ако питаш мен: При мен избора на машина беше за конкретни задачи и се получи лесно-като знаех какво ми трябва,реших само на кой производител да се спра. Трудния избор е когато не знаеш за какво точно ти трябва,но искаш да притежаваш машината. От предназначението се започва.
komstiza - специалист
Аз също знам за какво ми трябва машината.Първо мислех да си взема нещо марково,но като поразмислих малко че ще я ползвам 10-на пъти годишно и разбарх че има и български производители и се отказах от скъпа машина.
Бях се спрял на ВИКИ-Б,а след това разбрах и за Pansim който ми предложи да ми изпрати машината за проба и да му я върна ако не ми хареса.
Понеже не съм професионалист заварчик,помолих мой роднина професионалист заварчик да я пробва.Хареса му и я взех.
Разполагам с много и различни машини,но винаги предпочитам да са български ако има такова прозиводство у нас/и не само машини но и други стоки/.
Китайските стоки ги избягвам,независимо от качеството и цената.
Това си е мой принцип и мое разбиране.
a_stoev - майстор
Аз също се бях насочил към китайците, но се отказах заради променливото им качество. Дето се казва "в Китай вече се правят ментета на ментетата". Никога не може да бъдеш сигурен какво ще излезе. Ей така внесено от някой - гаранция-франция. Ако е внесено от някой по сериозен вносител с ресурса за сервиз и входящ контрол цената няма да е съвсем китайска и ще е близка до българската. Тога предпочитам да не храня жълтури и да взема нещо българско.
agj - майстор
a_stoev написа:
Аз също се бях насочил към китайците, но се отказах заради променливото им качество. Дето се казва "в Китай вече се правят ментата на ментетата". Никога не може да бъдеш сигурен какво ще излезе. Ей така внесено от някой - гаранция-франция. Ако е внесено от някой по сериозен вносител с ресурса за сервиз и входящ контрол цената няма да е съвсем китайска и ще е близка до българската. Тога предпочитам да не храня жълтури и да взема нещо българско.
Моите уважения към твоя и към избора на всеки един от вас ,НО дайте да изясним значението на думата "менте"!?
Всички заваръчна апарати които се продават у нас са си напълно оригинални -китайски ,нито вида а още по малко пък функциите или устройството им ,имитират световно известни марки!Разделни са волно или неволно в различни ценови класове което пък би трябвало да отговаря на съответното качество, но дали това е така е съвсем отделен въпрос!Евтините апарати от по 300-400лв. съм ги виждал в сайтове и на по "сериозен вносител" обаче с цени на 500-600лв.тогава това ще означава ли че по високата цена ще повиши качеството на една и съща стока! :?:
pansim - майстор
agj написа:
Разделни са волно или неволно в различни ценови класове което пък би трябвало да отговаря на съответното качество, но дали това е така е съвсем отделен въпрос!Евтините апарати от по 300-400лв. съм ги виждал в сайтове и на по "сериозен вносител" обаче с цени на 500-600лв.тогава това ще означава ли че по високата цена ще повиши качеството на една и съща стока! :?:
Ето тука е въпроса - съжалявам че не съм направил снимки на два еднакви по кутия инвертори, със напълно различни изпълнения вътре. Да не говорим, че наистина има ментета на китайското, колкото и странно да звучи. Еднакви на пръв поглед вътре, при внимателно оглеждане се оказват със определени различия...явно идват от различни производители. Имам усещането че се копират едни от други, с леки промени.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: