Здравейте! Някой знае ли да се продават слънчогледови пелети около София? В Суходол са 280 лв/т!!!!!!!

ники_ник написа:С удоволствие ПРЕСЯХ последния чувал от двата тона RIKO от Троян закупени септември 2016 . За да издържи горелката 10-12 часа работа без прекъсване добавям в бункера 20 % Пелетисимо или Швайхофер.Борбата с шлаката и силикатите е сериозна.Хапнах от пелетитеЩе случиш и ти на пелети. Аз за почти 2 години съм горил само слънчогледови на един производител. Има разлика и при тях зависи може би от сорта на слънчогледа, дали са го торили или не на северен или южен склон е расъл, дали е била дъждовна годината или сушева. Сега горя едни на година и половина бяха затиснати по тазгодишните. нямат пепел, горелката ги гори без проблем, но горят странно по различно от тазгодишните.на 7 производители, за 5 месеца изтрих бутоните на горелката от настройки и се убедих , че наистина ни е калпав матеряла .
gnt69 написа: Ще случиш и ти на пелети. Аз за почти 2 години съм горил само слънчогледови на един производител. Има разлика и при тях зависи може би от сорта на слънчогледа, дали са го торили или не на северен или южен склон е расъл, дали е била дъждовна годината или сушева. Сега горя едни на година и половина бяха затиснати по тазгодишните. нямат пепел, горелката ги гори без проблем, но горят странно по различно от тазгодишните.От слънчоглед до слънчоглед има балкан разлика ! Различните хибриди слънчоглед съдържат различна масленост (маслеността варира от 35 % до 50 %) , също така зависи и до каква степен е почистен ,слънчогледа ,преди да бъде обелен , така че няма как да са еднакво калорични пелетите от слънчогледова люспа , колкото и да е съвестен производителя ! При дървесните пелети ,разликите в партидите ,могат да се сведат до минимум , друг е въпроса кой производител държи на качество !
Един производител все слънчогледови ама и те имат разлика.
kabel96 написа:Не знам за тия пелети ама моя комшия си докара 6 тона костилки от маслини и ви казвам няма такова горене и топлене.Определено се заинтригувах от тая история с костилките ...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: