Здравейте.... да дам отчет сглобих дрейнбег системата работи перфектно тръбен път в едната посока от покрив до маза 8 метра помпа 25-60 в мазата до бойлера тика нагоре студената вода интерeсно че върти водата на първа степен дрениращ съд на тавана под панела на 2 метра от горния край на панела изолиран с вата общо системата има 10 литра вода. Но питането ми е когато вдигне панела 55гр и релето вкл помпата за две три минути и панела се охлажда и спира помпата .Тази промени на панела студено горещо до като вече загрее водата и не спира помпата не е ли опасно за панела да се прецака. Другото което забелязвам панела ми вдига над 90 гр когато е празен нормално ли е (релето има опция да запамети най високо достигнати градуси измерени ) .Датчика е нов pt100 а със вода до около 80 -85 гр. Забелязах че ако аз пусна помпата да върти постоянно( без релето )в 12 на обед водата бавно вдига градуси и до 18 часа бойлера е направил 80 гр. както последните дни имаше яко слънце Панел 2.7 кв. гледа на юг наклон 40гр. бойлер 100 литра две серпентини по мощната към солара по слабата към парното..
чет май 14, 2020 7:20 pmplam 12 написа: не е ли опасно за панела да се прецака.Аз досега не съм видял прецакал се панел.