Нека намерим най-тънките цени.
lov - майстор
Ползвам почти същото по габарити от едни стойки на бившия Елпром Ловеч. Менгемето е лято и хубави стоманени челюсти. С канали на него точно като машинно менгеме. Даже ако не ме лъже паметта някъде пишеше AEG. И сигурно са правени за тях щот и стойката е темелно изработена с чугунен плот.
Много прилича като на тази обява.
https://www.megahome.bg/mashinno-mengem ... mannesmann
plamen6703 - майстор
Това е придобивка от "кореком" /вторични суровини/ в едно със стойка за бормашина :) http://prikachi.com/images.php?images/17/9522017V.jpg :) ! :partyman:
lov - майстор
Тя и моята стойка е от един битак. Не ми трябваше но съжалих човечеца а и им търсеше някаква смешна цена от 25 лева. Виждаше се че продава от зор а никой и не им обръщаше внимание. Дори я купих точно заради менгемето.
п.п. Сетих се да им ударя едно кадро като се прибирах

Прикачен файл

IMG_201.jpg
Последна промяна от lov на вт мар 12, 2019 7:24 pm, променено общо 1 път.
ky-kyy - майстор
Ей го, послушах ви, да не си купя фрезата от Перник и я изгорих :evil:
В околията, никъде няма останали, ама звъннах на една учтива кака и обеща да ми прати от някъде, в рамките на седмица. Викам и неща от някъде, само от Перник! И и обясних подробно, защо точно от там. :-D А тя ми вика - Оооооо, Чолев го знаем, той ни е талисмана :-D
cat - специалист
Днеска жената ме замъкна в Лидл Равда имаше цяло пале фрези и бормашини никой не им обръщаше внимание .
ky-kyy - майстор
вт мар 12, 2019 8:17 pmcat написа:
Днеска жената ме замъкна в Лидл Равда имаше цяло пале фрези и бормашини никой не им обръщаше внимание .
Сигурно, от там ще ми я пратят :) Ако и тя обаче изгори, ще си взема паричките и няма да ги погледна повече :)
fore - майстор
Аз пък да похваля перфоратора на батерия. Голямо куче.
Предисторията -
При брат ми блокира първият климатик Мидея конвенционална 18ка който аз слагах преди 10 години.... Брато ми се нави да си купи инвертор. Обаче аз след като минаха едни майстори и казаха, че компресора е блокирал след смяна на пуск кондензатора не можах да се примиря. И извадих от шкафа автортафа (10 А) с двата диода на вторичната който бях правил преди време за да разблокирам един диспенсер за вода. Вързах го директно към компресора както е по схема и го раздрусах три пъти по 3 секунди. Трафа прегря, а компресора заработи наново. Събрах набързо фреона в ресивера и размонтирах. Оправих стената и реших че мястото на този климатик е в гаража. :-D Външното тяло да духа студ на съседните парко-места в подхода на минимална 7 градуса, а при мене Сахара. Лятото обратно но на 27 максимална.

И тук понеже ме домързя да нося от апартамента ударното Спарки, реших че акумулаторният перфоратор ще пробие 4 отвора 10ка в бетона по 150мм :roll: Това за стойките на външното тяло. Обаче сложих 4 а/ч батерия и намазах добре опашката на видията с грес. Видията беше с две диамантини-кръстата. Проби ги. И не прегря, а батерията отиде в жълтото. И рязах с нея и един от старите болтове понеже имаше повече резба назад с флекса понеже скъсах единият от новите болтовете при презатягане накрая. Лидлската тресчотка 1/2 от голямото гедоре не си знае силата...... :wink:
Пробих дупките първо двата отвора и завих едната стойка, после и другата така. Е вярно по бавно и с повече вътре-вънка и натиск. Евала на перфоратора. А бетона в основата на блока си е бетон.
Флекса с регулиране на оборотите обаче е слаб. Не вдига повече от 8к. Предишният модел с шашаворто копче се развърта повече и го докарва на звук, но истината е в немският от Лидл де които купих. На Гризли. Там са 10к и няма прошка. Просто фучи.
Този последният дето го купих за колекцията- безчетковият е ташак и той. Чолев го пръсна. Сега съм се наточил на безчетковият винтоверт. Дано да е читав.

Та климатика го продухах на сгур, нови изолации по тръбите и сега обръща въздуха в хангара за няма и час.

Сега гледам от 18ти Март ще пускат 18 волтов ударен гайковерт за джантоци. Дали ще ги пука като компресорен ???
Последна промяна от fore на вт мар 12, 2019 10:23 pm, променено общо 3 пъти.
cholev - майстор
Кви тез фрези, че се не сещам. :?
Аз въртя сега масата с оберфрезата. Една стена с обикновенни дъски 2.5см. Нут/ перо и после ренде. Фрезите обаче бая гоуеми и съм намалил оборотите, но понеже няма константна електроника пада и бая мощноста. Та се чудя да дигна ли оборотите. Тези фрези (към 5сантима диаметър) имат ли ограничения по периферна скорост. То като влезе в дървото оборотите падат- ама на празен ход?
Регулиране обороти добре, ама с константна електроника- иначе едно нищо. Баш като ти трябват ниски обороти и мощност получаваш ниските обороти и половина мощност
EDI - майстор
Е, от тази оберка толкова, ти какво очакваш.Има ограничение за безопасност на оборотите в зависимост от Ф на фрезера.И в зависимост от качеството на фрезера също, но това друга тема.На марковите фрезери ги пише на опашката, в мрежата има и таблички.За 50 мм фрезер марков да речем 14-16 000 оборота, за немарков свали още малко12-14000.Зависи иот остротата на фрезера, да не прегряваш.И други неща са от значение, но това е достатъчно за твоята дейност.
batVenci - специалист
Гледам цената на тръбнофлюсовата тел спаднала доста. Цената за 15 кг. станала почти като за 1 кг. при някои други доставчици...http://apex11.com/index.php/zavarjavane ... 1-2mm.html

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: