• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
BobyB - специалист
Гледаш да е здрава тухла да ти държи дюбелите на изолацията и шкафове вътре. Изолацията и няма какво да я гледаш, ако е я измажеш преди поставяне на изолация стената е на дупки, каква изолация е това? И да е измазана, разликите в топлоизолационните способности на тухлите са незначителни, освен ако не са плътни, ама те пък са най-здрави.
леля от село - специалист
@Asen77
Асене, напиши си всичко по къщата като квадратура, кубици въздух ( при нас е доста високо над 3 м остана след подовите покрития, та свят ми се вие като погледна), изолация, каквото ти се иска като техника и мини през 5-6 фирми за оферти. От тях ще събереш още идеи, които да обсъдите със семейството. Искай всичко черно на бяло , за да седнеш след това и се консултираш с чичо Гугъл. Ако знаеш добре и някой чужд език, супер! Отвори и чужди форуми и чети и питай.
Чета ти надморската и че някой ти е писал за по-тежка категория стъклопакет- не пренебрегвай, но и не чакай от стъкла да се стоплиш. Това с вата за таванна плоча е супер. И ние сложихме, ама е само 10см и още ще трупаме. В Англия стандарта за това е 27см и е задължително. Сега, архитектът, който си цанил, задължително ти подготвя при колега и една папка " Топлосъхранение и енергийна ефективност в сгради". Не я пренебрегвай. Никой не ми я е гледнал до сега, щото все на баш майстори попадаме. Та, това може да ти е ключа за бараката.
Успех и не бързай!

@filma toplo

Ами, за да съм си позволила да пиша такива лоши неща, прави си извода с какви боклуци съм си имала работа. Изобщо не генерализиръм. Убедена съм, че има много кадърни и свестни хора от бранша, но съм по-убедена, че трудно се намират. Кадърният майстор е скромен човечец, който си обича работата. Като почне да работи и забравя за света около него. Не дава непоискани съвети, говори малко и по същество, не задава разни махленски въпроси от рода на къде и колко си плащал за това и онова. Срамежлив е и не е нахален. Това са ми личните наблюдения.
А филма "Топло" съм го гледала и за малко и аз да вкарам "на топло" един спец, който забрави да сложи трипътен винтил и отказа да прави проби и издава протоколи. Накара ни и да залеем подовото със замазка, да пробваме парното на 70 градуса и всякакви мизерии. Прави се на водопроводчик, но пуснахме връзки донякои инстанции и се оказа шлосер- плямпало с магазинче за ВиК части. Документацията пристроителния надзор я подписа един от работниците му, защото му поверихме водопровода на къщата. Та, голямо комплексно обслужване ни предостави!
Айде лелята и за тухлите да се произнесе преди да се пльосне пред телевизора!

Радвам се на хора, които питат, мислят и чак тогава действат. Архитектът ми предложи австрийски, за които някой тук писа. Боклукът, с който имах нещастието да слюча договор за груб строеж, ми препоръча гръцки и настоя, че само с такива работел - изобщо и не подозирахме, че строителната му фирма била на хартия само, а познанията, колкото на Сийка- комшийка за космически сувалки. С подизпълнителят си смигнахме и човекът ми сложи няколко стени австрийски, без оскъпяване- останали му в склада от друг обект. Е, разликата е огромна! Дворът ми бе пълен с натрошени гръцки тухли, докато една спукана австрийска не видях. Сега като кичим стените и австрийското нема грешка. Веднага си личи при пробиване. С гръцкото по-нежно и без удар, пробивайте все едно въртите часовникарска отверка в скъп часовник. Кухнята е тежък масив, но помещението е с носещи бетонни стени, та късмет извадихме. Иначе, ако бе на гръцки тухли, досега да се е срутила.
Със здраве!
filmatoplo - майстор
:) Леля -наистина само на идиоти си попадала #-o , някой пък ако ги цакаш гледат да ти сложат шапката като -Баш майстора . :wink:
Asen_77 - напреднал
леля от село написа:
Айде лелята и за тухлите да се произнесе преди да се пльосне пред телевизора!

Радвам се на хора, които питат, мислят и чак тогава действат. Архитектът ми предложи австрийски, за които някой тук писа. Боклукът, с който имах нещастието да слюча договор за груб строеж, ми препоръча гръцки и настоя, че само с такива работел - изобщо и не подозирахме, че строителната му фирма била на хартия само, а познанията, колкото на Сийка- комшийка за космически сувалки. С подизпълнителят си смигнахме и човекът ми сложи няколко стени австрийски, без оскъпяване- останали му в склада от друг обект. Е, разликата е огромна! Дворът ми бе пълен с натрошени гръцки тухли, докато една спукана австрийска не видях. Сега като кичим стените и австрийското нема грешка. Веднага си личи при пробиване. С гръцкото по-нежно и без удар, пробивайте все едно въртите часовникарска отверка в скъп часовник. Кухнята е тежък масив, но помещението е с носещи бетонни стени, та късмет извадихме. Иначе, ако бе на гръцки тухли, досега да се е срутила.
Със здраве!
Благодаря леля :) за информацията.
radius - майстор
Само ще помоля да уточните за кои точно австрийски става дума - 38см или 25. Тъй като аз съм се спрял на вторите и да си правя изводи . А има ли някой зидал вътре с поротерм за вътрешни стени - има едни блокове с особена форма 50х12х25 см.
38см, но ако са от същият производител, не би трябвало да има разлика. Самите зидари казаха, че се редяло доста по-лесно. И да ги режат с техника, а не да ги чукат на ръка, докато се постигне желаната голeмина.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Нова къща и възможностите за отопление?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: