• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 28
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
infomar
Кабелът ще се полага по външната стена на къщата. Ще изкопая канал 2-3 см. дълбок в който ще го положа директно и после измажа с материал за плочки. Не мисля да го поставям в изолационна тръба. Там където ще е по откритите части до кладенеца (по земята - около 4-5 м.) ще го вкарам в ПП тръба 1/2 за вода, от двата края със силикон и ще изведа защитен контакт в горната част на кладенеца където е сухо. В този контакт ще включвам помпата. Целта е да мога да я вадя и поставям при необходимост - зимата или при дълго отсъствие. Избягвам откритото и въздушно поставяне поради наличие на група мургави хора които могат да го приватизират :x

Изображение
Последна промяна от infomar на съб ное 03, 2012 8:03 am, променено общо 2 пъти.
VLADO66 - майстор
Добре си го замислил-под земята кабела в тръба.
hidrazin - майстор
Щом няма да е на открито не ти трябва СВТ-то да е С - със защита от слънце.
Слагай от обикновеното, което е и по-евтино.
:partyman:
infomar
Гледам проспектите и се чудя - на някой многожилни кабели пише за два квадрата и половина 0.7 кw. а аз си мислех, че издържат до 4-5 киловата и повече :? Кабела ще остане за постоянно, та ще гледам да не е от най-калпавите.
infomar
Помпата е 1000 вата. За по-сигурно със запас вземам 1500 вата.
1500W: 220V = 7 А.
От указаната таблица излиза, че кабел със сечение 1 кв. ще бъде достатъчен - отговаря на 14 А/3 kW. а квадрат и половина на 15А - 3.3КW
Щом обаче и двамата препоръчвате да ползвам 2.5 кв. ще ви послушам и ще сложа толкова.
VLADO66 - майстор
Разстоянието е дълго плюс това може да решиш да включиш нещо по-мощно след време.
infomar
Комшията ми се запали от мен, също да си прави хидрофорна система, но неговият кладенец е с водно огледало 15-20 метра.
За да не отварям нова тема, искам да разбера мнението ви, дали правилно си е подбрал частите на системата. Ще прави класически хидрофор с "помпа-мембранен съд-пресостат".

1. WILO TWU 4-0409 EM - 567.00лв
Изображение

2.Електронен хидрофор Brio TOP - 200 лв.
============================
Изображение

3.Разширителен съд NEX 50 LT - 100 лв.
===================================
Изображение

П.С.
Колебае се между горната помпа и NK m 4/2GE- 663.00 лв
Изображение
Смущава го гаранцията на втората която е една година а на първата две... и разликата в цените - (100 лв) дали си заслужава???.
hotrider - специалист
на Вилото ще трябва да му се прави мантел ако ще го потапяте във кладенец, във един сервиз вземат 60-70 лв. да ти го направят, Педролото може спокойно да се бодне във кладенеца той е с принудително охлаждане, Брио топ-а е не лош уред, разширителя според мен 20 - 35 л. най много. ако можете да си направите мантела сами ще спестите и Вилото е избора ви.
а за гаранцията дали една дали две години все тая, рядко признават гаранция винаги клиента е виновен.
infomar
Благодаря за отговора. Ще му кажа за мантела на вилото. То с плащането му двете цени почти се изравняват.
Успешен ден.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 28

Тема "Хидрофорна уредба за къща без буферен съд - само с преостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: