• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
janadark3969 - напреднал
На улицата нама централна канализация и къщата ше е с пречиствателна станция. Оказа се че водата от басейне няма да мога да я изхвърлям в пречиствателната станция и евентуално да обмислям вариант с попивателен кладенец. Същия който да използвам и за пречистената вече вода ако не я използвам за поливане или т.н...
Проблема при мен е че има високи подпочвени води да речем на 2 м дълбочина и не ми е ясно как ще стане номера с водата от басейна.
Като размери ще е 4/10/1,50 което са много кубици и дори да го източвам постепенно пак ми се вижда доста сложно и се притеснявам да не наводня двора. Какви други опции мислите че са по практични в тая ситуация.
Фитилчо - майстор
Нещо не виждам други опции :?
В канализацията също не можеш заради пречиствателната ... :rolleyes:
bulhomes2 - майстор
Двора ти къде се оттича като вали? Там ще иде и водата от басейна. Няма да стане блато - не бой се!
janadark3969 - напреднал
До колкото разбрах за дъждовната вода ще направят дренажи същите за който да се ползват и за пречистената вода евентуално. Но по тях не вижда как бихме пуснали водата от басейна ...
Tsilkov - майстор
Е какъв е проблема - той басейна не е корито с вода да го изсипеш изведнъж? Колко пъти годишно си рпедставяш че ще го източваш?
janadark3969 написа:
Пак съм тук :-D
Преправиха покрива най накрая.Направиха изолацията и измазаха къщата и когато реших че вече лошото мина естествено радоста ми не трая дълго.
Сега се оказа че канлизацията която е пусната не е както трябва и ще се кърти за да се преправя. Страшен филм чесно... Който си мисли че да построиш къща е лесно и евтино, жестоко се заблуждава. Определено и аз бях от заблодените :wallbash:
Та на въпроса... На моята улица нямам централна канализация. Вариянта е пречиствателна станция. Спряла съм се на http://www.bioteh-bg.com/
Ако някой има наблюдения или има такава моля да даде мнение . Другия въпрос е за басейна....
Оказа се че водата от басейне няма да мога да я изхвърлям в пречиствателната станция и евентуално да обмислям вариант с попивателен кладенец. Същия който да използвам и за пречистената вече вода ако не я използвам за поливане или т.н...
Проблема при мен е че има високи подпочвени води и не ми е ясно как ще стане номера с водата от басейна.
Като размери ще е 4/10/1,50 което са много кубици и дори да го източвам постепенно пак ми се вижда доста сложно и се притеснявам да не наводня двора. Какви други опции мислите че са по практични в тая ситуация.
Избора ти на пречиствателна станция не е добър според мен. Ще береш ядове после с миризми. Вероятно цената е водеща, но освен покрива, другото е пречиствателната станция, от което не бива да се пести. Недай боже наистина попивния кладенец да спре да попива и да наводниш двора #-o
Dessi2026 - специалист
Георги Павлов написа:
janadark3969 написа:
Пак съм тук :-D
Преправиха покрива най накрая.Направиха изолацията и измазаха къщата и когато реших че вече лошото мина естествено радоста ми не трая дълго.
Сега се оказа че канлизацията която е пусната не е както трябва и ще се кърти за да се преправя. Страшен филм чесно... Който си мисли че да построиш къща е лесно и евтино, жестоко се заблуждава. Определено и аз бях от заблодените :wallbash:
Та на въпроса... На моята улица нямам централна канализация. Вариянта е пречиствателна станция. Спряла съм се на http://www.bioteh-bg.com/
Ако някой има наблюдения или има такава моля да даде мнение . Другия въпрос е за басейна....
Оказа се че водата от басейне няма да мога да я изхвърлям в пречиствателната станция и евентуално да обмислям вариант с попивателен кладенец. Същия който да използвам и за пречистената вече вода ако не я използвам за поливане или т.н...
Проблема при мен е че има високи подпочвени води и не ми е ясно как ще стане номера с водата от басейна.
Избора ти на пречиствателна станция не е добър според мен. Ще береш ядове после с миризми. Вероятно цената е водеща, но освен покрива, другото е пречиствателната станция, от което не бива да се пести. Недай боже наистина попивния кладенец да спре да попива и да наводниш двора #-o
Здравейте,

аз имам пречиствателна станция на Биотех от 5 години и не бера ядове с нея (засега, може би :yawinkle: ). Единственият път, в който имах проблем, беше когато цялата къща се размириса. Повиках хората от фирмата, те само отвориха капака и казаха - имаш проблем с канализацията, станцията е ок. Оказа се, че ми е блокиран каналът към пречиствателната станция с.... пластмасов ъгъл за стена, сгънат на две и натикан навътре към къщата. Вероятно съвсем случайно попаднал там :x . Само да го набарам твореца, дето ми го е свършил това... Лично ще се саморазправя с него.

Отклоних се, та... мисълта ми беше, че в къщата се живее целогодишно, семейството ми е от 4 души и засега сме чистили станцията веднъж. Но естествено, ако имате основания за съмнения в качеството на пречиствателните станции на Биотех, ще се радвам да ги споделите - да знам за какво да внимавам...
chandler_vt - специалист
Dessi2026 написа:
Здравейте,

аз имам пречиствателна станция на Биотех от 5 години и не бера ядове с нея (засега, може би :yawinkle: ). Единственият път, в който имах проблем, беше когато цялата къща се размириса. Повиках хората от фирмата, те само отвориха капака и казаха - имаш проблем с канализацията, станцията е ок. Оказа се, че ми е блокиран каналът към пречиствателната станция с.... пластмасов ъгъл за стена, сгънат на две и натикан навътре към къщата. Вероятно съвсем случайно попаднал там :x . Само да го набарам твореца, дето ми го е свършил това... Лично ще се саморазправя с него.

Отклоних се, та... мисълта ми беше, че в къщата се живее целогодишно, семейството ми е от 4 души и засега сме чистили станцията веднъж. Но естествено, ако имате основания за съмнения в качеството на пречиствателните станции на Биотех, ще се радвам да ги споделите - да знам за какво да внимавам...
На мен ми е интересно какво правиш с "пречистената" вода. Заустваш я в някое дере или я ползваш за нещо?
timon_tg - специалист
всички фирми предлагат и изграждане на подземен дренаж на пречистената вода от станцията. Дали в готови модули за дренаж или с дренажни тръби. При по видоки подпочвени води или гнилеста почва се прави сондаж и се излива в него.
Въпросът за избора на пречиствателна станция е наистина актуален и то от доста години, тък като на всички им хлопа я някой сертификат, я липса на подробна информация или оценка на потребителите.
Факт е че бълграските са около 2 пъти по евтини от немските и чешките. Дали тази цена си струва ? Все още никой не се е обосновал подобаващо .

chandler_vt би ли споделил дали следното условие за BT-5 e истина или може да се пренебрегне ?
Груба решетка:
За да се осигури нормална експлоатация на пречиствателната станция е необходиморедовно почистване на решетката (поне веднъж седмично)
Радва ме също и опцията им при COMFORT модела, че има следното:
Мембранен модул от водопропусклив геотекстил за еднократна употреба . Отстранява се посредством ластична връв в горната част на чувала . Утайката е стабилизирана и може да бъде използвана за наторяване или да се изхвърли в кофите за смет
кой по дяволите ще си наторява двора с човешка тор ? :butthead:
Tsilkov - майстор
Каква е разликата в наторяването с човешка и животинска тор. Тука пробема е че не се тори с прясна и неизсушена тор!
Колко често ще чистиш грубата решетка зависи само от теб(това кеото хвърляш в канала).
Мен ми е интересно друго - никои не споменава как влияят (и как ги третира самата станция) препаратите за чситене (сапун, за съдове, шампоан и прах от пералня) на работата на съоражението?
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Строеж на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: