• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 18
Съвети за начинаещи готвачи.
Svetoslavoff1 - майстор
kr1100 написа:
Oсобено е полезна като студен билков чай . Тази година пробвах с 14 дневно държане на билки /червен,жълт кантарион, риган, мащерка, мента,мащерка/Получи се много интересен вкус и аромат. :drinkers:
С този чай на закуска не ти трябват доФтори :)
crez - майстор
Stefan_62 написа:
Ако пиете по 50-70 грама ракия всяка вечер, ще забравите за всякакви стомашни проблеми и ще можете да поддържате оптимално тегло. Освен това, нашенското питие лекува успешно главоболие и мигрена, болки в гърба и врата, стимулира кръвообращението и помага на сърцето.

Благодаря за информацията :lol: чудех се защо нямам гореупоменатите проблеми, :? ами то си е имало причина. Ех, надвишавам малко дневната препоръчителна доза,ама нейсе :lol: Говоря на жената, пий ракия и няма да имаш мигрена,ама тя не, ще си пия водката,е да ама аз страдам от тоя инат :lol:
kr1100 - майстор
Andri01 написа:
kr1100 написа:
Oсобено е полезна като студен билков чай . ..."
Да бе!! Я пробвай да пиеш билков чай с шопска салата! :?
Всяка неделв пробвам не с шопска на плажа в гората на РБ , но с домати и краставица. Лошото е ,че има много мераклии и за мен почти не остава :?
Утре няма да ходя, ще има вълна и рапаните ше тр. да ги гоня :mrgreen: , изядоха мидите.
А и кокерско не е в кондиция -предната неделя го шибна вълна и налапа вода , сега е на антибиотици.
kuger - майстор
Stefan_62 написа:
Учени откриха, че ракията е изключително полезна за здравето

Учени от БАН и медицинския университет в София, съвместно с учени от Копенхаген и Берн, откриха, че ракията е изключително полезна за здравето, пише Kulinaria.bg.
Българската напитка, която има десетки хиляди почитатели, съдържала редица полезни съставки, които се отразяват отлично на нашето здраве.
На първо място, ракията се оказва особено полезна за метаболизма. Съставките на напитката забързват храносмилането и стимулират отделянето на храносмилателни сокове и ензими, които спомагат за по-добро усвояване на хранителните съставки.
Ако пиете по 50-70 грама ракия всяка вечер, ще забравите за всякакви стомашни проблеми и ще можете да поддържате оптимално тегло. Освен това, нашенското питие лекува успешно главоболие и мигрена, болки в гърба и врата, стимулира кръвообращението и помага на сърцето.
Трябва обаче да знаем, че като всяко лекарство, и ракията има своя препоръчителна доза. Учените и медиците препоръчват да не се надвишава консумация от 100 грама дневно. Ако в един ден пиете повече, можете да компенсирате, като на следващия ден не консумирате от напитката. Не прекалявайте, защото в този случай вместо да се радвате на благоприятно действие, може да си докарате неприятности
Източник: epochtimes
Болки в гърба и врата не оправя, проверено!
Главоболие отдавна нямам, но това го отдавам на липсата на нужното вещество в главата :-D
Да, вярно, стимулира кръвообръщението, вече държа 170/105 кръвно :shock:
Да, забравям за стомашни проблеми, особено ако преди това съм пил Пантул.
Не на последно място, поддържа ми телесното тегло, не мога да сваля и килограм под 93.
Но, кара ме да забравя за проблемите си, това решава всички други проблеми.
До кога? До тогава, когато "почна работа в енергото", знаете вица, предполагам!
Stefan_62 - майстор
kuger написа:
Абе "kuger", помага ама с разтривки или с прием на умопомрачителни количества, че да не усешташ болките :lol: :partyman:
kuger - майстор
Stefan_62 написа:
kuger написа:
Абе "kuger", помага ама с разтривки или с прием на умопомрачителни количества, че да не усешташ болките :lol: :partyman:
Разтривка? Да хабя продукта? Не, само прием вътрешно, в количество туширащо болката!
За разтривки си има първак, нищо че има метанол вътре, или илачи. Или копачи :sad:
Теди - специалист
Заложих муската днес, общо взето в последния момент, че времето му мина. :cool:

Изображение
kvd74 - специалист
Каква красота,чакам го още.
Прикачен файл:
Изображение4639.jpg
kuger - майстор
Тая вечер приготвих мат`риала от ССС /сини сливи Стенли, или Стенлей/, за термотрансформация утре. Дано се сетя да снимам, колко труд съм хвърлил за да се самоубивам :shock: Магарето е натоварено с бидоните, сабале добавям дървата и хващам пътя към неизвестното. Щото имам чувството, че мат`риала не е тамандан, ама писах дата за аутопсия вече, ще се разбере.
iivanov - майстор
Нов вид кухненска посуда. :-D

Прикачен файл

20150928_103232.jpg
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 18

Тема "Ракия" | Включи се в дискусията: