чет дек 06, 2018 8:20 amfilmatoplo написа: По принцип това явление се наблюдава при по силен вентилатор ,а за скриването на огъня на степен 1 наблюдавай защо се получава -от това че дозата е голяма е захлупва огъня , от това че е малка и предната вече е почти изгоряла преди да се пусне втората доза -ако е това може да се скъси цикъла .Иска наблюдение .И хора бързо влизайте в час -още когато сте направили избора си на камина с пелети трябва да знаете какво ви очаква -поназнайвайте нещата ,случват се промени по горивния процес да ги коригиратеИ аз така предположих. Правих опити с вентилатора но когато спре това разпръскване започва натрупване на шлака в кошницата. Вентилатора е намален с 2%. А в Р1 е било поради недостиг на пелети. Сега видях че след ъпдейта на софтуера цикъла се е качил на 55. Тогава необърнах внимание понеже другите си бяха както съм ги оставил. А относно избора на камината още когато се спрях на бижуто съм прочел цялата тема без пропуски. А въпроса ми по скоро бе насочен за някои тънкости които се научават от много практиката, и дали се използват някакви технически средства за настройката.
или всичко е на вид и по собствена преценка. Доста часове съм прекарал пред камината но кой знае каква разлика в разхода от фабричните немога да усетя. Само успях вдигайки с малко стойностите на Р1 да накарам камината значително по дълго да се задържа в този режим. Преди влизаже за 2-3 мин и пак на Р2 сега откарва до към 20-30мин. Корекцията е 6.7 подаване цикъл 48. Разхода се върти все така покрай 30кг за 24 часа. Явно ще е така.