Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
Моят опит показва, че 1сек. е страшно много време при пелетите горелки. Ако си правиш експерименти ги прави със стъпка от 1сек.
zig_77 - специалист
Проблема се оказа от друго място. Порцийките и въздуха са добре. Първоначалната доза е голяма и избутва тези недоизгорели. С няколко намаляния и ще се оправят нещата. Благодаря на всички които ми помогнаха и най вече на Анди. Поздрави.
ico_3 - специалист
Абе на колко градуса държите горелките?Моята е на макс 60 помпата включва на 45 степените са 10-5-0 и поддържа между 54 и 57 градуса.Дали ако вдигна градусите ще се изчисти нагара по котела?
kalin72 - майстор
нед дек 15, 2019 5:59 pmico_3 написа:
Абе на колко градуса държите горелките?Моята е на макс 60 помпата включва на 45 степените са 10-5-0 и поддържа между 54 и 57 градуса.Дали ако вдигна градусите ще се изчисти нагара по котела?
72-75. Нагар и конденз не съм виждал никога.
ivelinmmmm - специалист
Сложи трипътен вентил Херц с пълно затваряне на бай паса ,вдигни на 75гр котела и направи помпата да тръгва на 60гр ,и всички проблеми който имаш ще изчезнат .
morfei1 - специалист
Дали ако вдигна градусите ще се изчисти нагара по котела?
По котела или по горелката?
ico_3 - специалист
По котела има останал нагар още от дърватаби въглищата по горелката няма как чистя го ръчно топля се със слънчогледови пелети.Ъъъ това за байпаса не го разбрах иначе имах желание да сложа трипътен вентил обаче двама майстори ме убеждаваха че нямало смисъл.
kalin72 - майстор
нед дек 15, 2019 6:38 pmico_3 написа:
По котела има останал нагар още от дърватаби въглищата по горелката няма как чистя го ръчно топля се със слънчогледови пелети.Ъъъ това за байпаса не го разбрах иначе имах желание да сложа трипътен вентил обаче двама майстори ме убеждаваха че нямало смисъл.
Схеми на свързване на котел на твърдо гориво:
https://www.google.com/search?q=atmos+s ... rc=_&vet=1

И на твоите майстори им прати много "здраве".
ivelinmmmm - специалист
нед дек 15, 2019 6:38 pmico_3 написа:
Модела на вентила е такъв , с пъллно затваряне на бай паса . Докато не направиш тези неща няма оправия , котела ще гори много пелети ще имаш нагар ,конденз и няма да се стоплиш както трябва . В Бургас майсторите също така казваха че не ми трябва ,защото не знаят как да го монтират и от каде да го купят и какъв модел да купят . За това се наложи сам да си го монтирам с Голямата помощ от майсторите във форума .
Няма нужда да се преекспонират нещата.
За по малко от месец се отлюспват всякакви налепи по котела. Няма чак толкова фрапираща разлика в разход на гориво.
Има инсталации, които с десетки години си работят безпроблемно, та новопелетогоряни да правят такива сериозни заключения.
Инак, по добре и правилно е да има трипътници. В моята инсталация има 4.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: