Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

nikolovvd - майстор
Тъй като си от Варна, може би знаеш, че някой кадри от Банско, Пампорово, Самоков, Боровец и т.н., през Лятото работят по морето. Ако някоя мадама закъса на пътя и Пасатко я обслужи може и да се наложи за купува зимни гуми. :)
А ако някоя е с разкватена прсихика? Нали знаета, че разклатената психика при жената е резултат от недоклатена физика. :lol:
Относно промяната на закона няма място за притеснение. НС е във ваканция до средата на Ноември. Докато мине на II-ро четене, ако стигне до там и се обнародва ще стане Декември. Закона както се знае не може да има обратна сила. Тогава може да се очаква да влезе в сила най-рано следващата година.
Последна промяна от nikolovvd на пет окт 14, 2016 9:42 pm, променено общо 2 пъти.
naB4o - специалист
Единствено 1 път бях с летни зимата, когато бях келешлък и с първата си кола, закупена февруари с летни гуми, реших да я засиля по един баир. Еми такова суркане беше, добре че не претрепах някой. Във Варна много карат с летни, втора ръка зимни, или целогодишно със зимни. Аз и на двете коли (моята и на жената) имам по 2 комплекта - летни и зимни на отделни джанти. И двете коли не са закъсвали, като единствено поледицата във Варна създава леки пречки, НО винаги се излиза, особено ако знаеш как да потегляш и на ЛЕД!!!
До края на месеца ще ги обуя.
Успех и разумно шофиране!
MamaMy - майстор
Смених двете предни обаче имам проблем с джантите. Железните по-скъпи от алуминките. Ще бъда като последен гъзар. Купих си алуминки за зимата :lol:
Ма кв'о да пра'йш, пазарна действителност. Да не говорим какви гуми са наизлезли. Дебица фриго я кръстили Дипломат. Абе тия луковитски мутри изкупиха цял Китай бе. То не бяха бойлери и камини с тая марка. То не бяха сен сикис електроуреди. Сега и гуми. Утре и коли ще си поръчат :-D
Очаквам и реномираните гуми с марка Нео и да се свършва света. :axe:
MamaMy - майстор
4 бр. перфектни алуминки 15" с доста прилични летни гуми ги напазарих за 120 лв. За една желязна 15" била на резервна гума няма под 30 лв. Има за 25 лв разни ръждилници дето ме е гнус да ги гледам. Няколкото които намерих под 20 лв се оказва все, че били продадени малко преди да пиша аз. На два пъти вече ми излизат от Враца с номера, че колегата ги бил продал, но аз не съм знаел(а) и затова съм ти ги обещал(а).
Е, че на мен какво ми пречи да си карам и с алуминки. Няма значение, че ще изглежда колата по-добре. Даже намерих и по-евтини. Скоро ще ги подаряват :?
MamaMy - майстор
Никого не карам да вярва на сила. Аз самият карах същите алуминки оригинални на Опел почти 15 години без никаква щета по тях. Просто са бетон. Стария матрял. Не мога да кажа обаче колко железни изхвърлих защото сдадоха. Защо ми е да дам повече пари и после да търкам ръжди и да боядисвам когато мога да прасна алуминките и да не ми пука за тях? Че не били модерни :-D , пука ми. Не, че няма да изгният и те от лугата, но поне няма да има нужда да ги боядисвам всяка година.
kozl - майстор
DundyTheCroc написа:
Ето нещо полезно за тези, които имат два комплекта джанти:
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=47923
Аз имам. Полезно обаче несигурно. Колкото капачката е по-различна от обикновените, черни пластмасарки, толково по-голяма е вероятността в утрешния ден да осъмнеш с голи вентили.
На мен и обикновените ми свиха, но за тва пък съм се запасил с една шепа капачки да раним лайнарите. :x
kozl - майстор
Chefo77 написа:
kozl написа:
Защо да не могат да ни задължат :? Аз мисля, че могат и че е по контролируемо по дата. При сняг и лед ми изглежда като несериозно за контрол, пък и за изпълнение.
Те МОГАТ, но не трябва. Затова писах - по този начин елиминират задължението при подчертано плюсови температури да си съсипваш зимните гуми. Ако го приемат по този начин де. Те нашите нали са кухи кратуни, като нищо ще копират челния опит на някоя от силно северните страни - за 2 дни сняг в годината (Варна, Бургас), да трябва 6 месеца да си обут с гуми за тежък сняг.
Какво се заблуждаваме, половината от ушевите не знаят как изглежда картинката за сняг и кал ...
Аве и природата не щади зимните гуми. Много изненади с тоя климат. Зимни/летни, днес 20 утре минус 20. То шъ требе гумите в багажника и по команда от Десито - зимни/летни. Ма и синоптичките лъжат бре и че ни съсипат гуметата :-D
Чудя се па некога коги немаше толко хЕмикали, немаш зимни, немаше летни, немаше гуми дори :shock: как сме живели даже и без коли :?
kozl - майстор
simplex написа:
Относно железните - ми ръждясват, но не структурно. Един грунд, една боя и ти си човека. Само да има желание.
Колко лесно, писано било. Аз се пробвах няколко пъти, но не по този лесен начин. Първо жулих яко с телена камбанка на флекса. После грунд. Грунд ама какъв. Изпробвал съм няколко и не съм доволен. Не се лъжете с боите 3 в 1. Ефекта е страхотен с някои от тези бои, но само първия сезон, след това ръждата ги надви.
Тинки, това де си писал може да го пише само някой без опит в боядисването и експлоатацията на стоманени джанти. От друга гледна точка - кво като ръждясват. Отгоре тасовете ги скриват и те така. И защо ли некогашните джанти ръждясваха по-малко и издържаха повече време без ръжди. Ама като девиза е "клатиш и фъргаш" нещата са така. Но квото и да пишем, парите клатят света :roll:
nikolovvd - майстор
MamaMy написа:
Железните по-скъпи от алуминките.
Има нещо вярно. Два пъти пращам на приятел в София по 4 джанти 17" за Субару Импреса златистите. Намирам ги по 200 лв., което прави 50 лв. за 17-ка. Ламаринени от този размер са над тази цена, ако въобще се намерят.
Chefo77 - майстор
Тинки:
Виж бе, имбецил, на теб колко пъти трябва да ти се казва, че това, че Ти пазаруваш авточасти и автокозметика от морги и магазини за левче, няма връзка с нормалната ситуация. Антифриз за левче, масло за 3, железарки за 10 лева.
Читава железарка под 25-30 лева НЯМА. Дори и да пазариш от морги. Много закъсали морги. То е ясно, че имаш членски карти за всичко такова с Пасат в бургаско, но не всички са като теб.
За Фиатката (доволно популярен размер) ситуацията беше точно такава - под 30 лева нямаше. Имаше де, но бяха кафяви :wink: На теб биха ти харесали, защото ще си ги боядисаш по супертехнологията, която описваш и ще си ги караш, а кривините какво като са големи - той пътя ще е виновен, че подскача колата, а ако изпуска - със сигурност е от калпавия въздух. Аз обаче предпочетох да си взема за 120 лева оригинални алуминиеви с износени гуми, които оставих при гумаджията - той пък ги подарил на някакъв (не каза дали е бил с Пасат обаче).
МамаМу, вероятно само шарката на Дипломата е като на Дебицата. Силно ме съмнява смеските да са същите. Мишлен много обичат така - в зависимост от таргет групата, смесите са различни и се продават под различни брандове. Няма да се учудя, ако Гудиър са минали на поръчки :)

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: