Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
evparts.alle - специалист
Moже !
Ама има ли смисъл е друг въпроса..
Тия ще умрат преди коледа с всеки ден каране..
Стават, ако не те бъркат парите, за джобна батерия(резервна), колкото да се прибереш..
Аз имам Бмс-и за такива, но за мен не си заслужава да се купува БМС за такъв тип батерия..
Живота и е макс 100 цикъла (преко сили).. По-добре един Хедуей..
:-D
Момци,
абе темата е различна, ама все някой може и да има идей та .....
въпросчето ми е свързано с ел. двигател .
Трябва ми ел . мотор на 12v за лебедка, която да влачи 100кг шушумига (демек мене) по баира. Става въпрос за теглене на ходещ човек (не влачене). Не разбирам от мощности при ел.мотори. Скоростта ще я регулирам (се опитам) с редуктор , а тя трябва да е колкото нормалната скорост на ходене. Някакви идей ? Би ли станало моторче
от скутерче [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4cs7PS0DW5Q[/youtube]
Линкове за ел. мотори и т.н т.
Благодаря предварително. :prayer:
Ако поста не е за тук модераторите да го преместят.
Pandurko - специалист
nikevas написа:
Здравейте. Имам 3бр. батерии от тези: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ible_.html
Искам да попитам възможно ли е, паралелно свързани да се използват като захранване на "конрадския" кит директно без БМС? Ако трябва да са с БМС може ли да им се инсталира (как? от къде?)? Извинявам се ако съм задал некоректно въпросите. Благодаря ви предварително :)
Може би е по-добре да ги навържеш серийно. Ще стане страхотна батерия към 34в. Конрадските китове май са за 36в. Моделарските неща са далеч по-изпилени (т.е. по-високо технологични) от масовата продукция.
В случая все едно да имаш Ферари и да ходиш на пазар с него :)
shotik - майстор
kayyo,имам и скутер,имам и електромотор за скутер с регулатор,но те са на 24 волта,това което е на клипа също би трябвало да е на 24 волта,ще ти пиша лично съобщение.

Като идеи може би както си писал с редуктор ,какъв ще е зависи от това какви материали може да намериш.Може би електромотор на 24 волта ако се захранва с 12 ще е два пъти по-слаб и с по-ниски обороти,трябва да се проба.
shotik -kayyo,имам и скутер,имам и електромотор за скутер с регулатор,но те са на 24 волта,това което е на клипа също би трябвало да е на 24 волта,ще ти пиша лично съобщение.

Такава ми е първоначалната идея, нищо конкретно не съм решил затова и питам. Не мога да пиша лични. Да се чуеме на - ka.kamenov@mail.bg
ludiagsm - специалист
nikevas написа:
Здравейте. Имам 3бр. батерии от тези: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ible_.html
Искам да попитам възможно ли е, паралелно свързани да се използват като захранване на "конрадския" кит директно без БМС? Ако трябва да са с БМС може ли да им се инсталира (как? от къде?)? Извинявам се ако съм задал некоректно въпросите. Благодаря ви предварително :)
masagero - напреднал
Любо така и не разбрах за Turnigy 130A може ли да се излючи подсветката или да се запазват само данните ?И как?
evparts.alle - специалист
Дисплея не гасне, ама има един дето свети от месеци и му няма нищо.
masagero - напреднал
Колко му е консумацята?
val4o89 - специалист
Утре вечер ще взема да му измеря консумацията и ще го разглобя да погледна дали може лесно да се направи ключ за подсветката.

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: