Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Ето и моята електричка.
Специални благодарности на Любо (evparts.alle), който ми смени контролера, понеже от невнимание прецаках този от комплекта. Беше изключително отзивчив и се отнесе супер професионално.
Мотора е от 'конрад'. Батериите са LiPo 3бр. по 11,1v 6.4A. Максимална скорост 30км/ч. Пробег незнам още - навън вали като из ведро и немога да го засека :)

15km карах само на ток. Може би ще мине и 20km, ама за сега толкова (да не прецакам батериите).

Прикачен файл

elektrovelosiped1.JPG

Прикачен файл

elektrovelosiped2.JPG
elektrovelosiped2.JPG (114.62 KиБ) Видяна 4206 пъти
Последна промяна от nikevas на пет ное 02, 2012 1:06 pm, променено общо 1 път.
MMIel - специалист
Браво. Пздравления. :) :partyman:
Остана да напишеш и пробега. Ако има 10-12 километра веднага се обзавеждам с едни такива(т.е. за следващото лято). Отдавна съм ги загледал в хобикинг, но ме е страх че няма да издържат на всекидневното натоварване. Тридесет км/ч е малко, но това вероятно е заради по ниския волтаж.
Имаше ли някой тук който ползва конрадският кит със 48в литийки? Аз го карам на 48в олово и нямам проблеми, но ме притеснява че ако са литийки, където почти няма да има пад на напрежението, няма да издържи я контролер, я мотор. Някой по светнат да просветли и нас. :prayer:
evparts.alle - специалист
Тези батерии.... :?
Ще умрат на 50-тия цикъл - 80% или на 100-ния цикъл 95%...
30% от клетките си идват чисто нови още дефектирали (демек трябва да се запасиш с резервни клетки предварително). Какво да ви кажа много се изложиха с тези нанота..
В крайна сметка LIFEPO4 идват по-евтино.. За сега 3-та година карам едни "Хедуейки" от старите, на е-велосипеда, и пробега не е мръднал..(мисля че 3000 цикъла ще ги докарам).

Той е сложил 40-80Ц Нанотек - ама са му подарък, демек чиста аванта... Искам и аз така!
:partyman:
val4o89 - специалист
MMIel написа:
Имаше ли някой тук който ползва конрадският кит със 48в литийки?
Аз съм хедуейки на 48v (незнам защо им казваме 48v, като номинално са 51,2v) и конрадски кит, но контролера го смених на секундата, след като взех батериите. Не съм рискувал със 36v контролер. На последък при тръгване със ляво завит "волан" има едно прескачане и кофти звук (все едно дрънкаш с пръчка по ребрата на някоя метална ограда :) ) Трябва да го разглобя да погледна лагерите. Доста време го карах с крива капла. Знаете ли, дали има някаква особеност при разглабянето на този мотор? Лесно ли се свалят капаците?
stanetzz - специалист
Eто как : http://www.youtube.com/watch?v=lkGgAWHS ... re=related

А това е от няколко части- в профила на качилия го можеш да ги намериш : http://www.youtube.com/watch?v=yDQOg1Vs ... creen&NR=1
Chakal - специалист
Аз съм с 3 х 4 клетки ЛиПо от Хобикинг, от най-еФтините, карам RC модели, че ми се намира едно известно количество батерии. Батериите са 20-30c, черния хард кейс от по 21$ , малко се озорват на моделите, но за колелото са супер. Изкарват към 18-20км с един заряд, без да ги убивам до край разбира се - знам как да си пазя батериите. Колелото е с конрадски кит - 500w без доработки , всико оригинално. Заредени батериите ми стават 50.4v , не е зле за 36v контролер :)

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=15521

Изображение
Ради Тодоров - специалист
Вчера докато си карах с около 30 км/ч се случи това.

Изображение

Изображение

Изображение
ndinev - специалист
А ти как се отърва
Имаш ли поражения
Ради Тодоров - специалист
За втори път ми се случва с алуминиеви амортесьорни вилки предишната бе на приятел.За щастие господ ме пази и в двата случая без драскотина.Въпреки,че знам за проблема с разцепването на алуминките взех и аз та си сложих изкара 20 дена иначе от железните оплаквания нямам.
evparts.alle - специалист
Супер, че Господ те пази.. Че травмите с велосипед не са за подценяване.
Разкажи малко по-подробно какво представлява падането при счупване на предна вилка..
Преметна ли се? :shock:
30км/ч не е много, но не е и малко.. Като знам, че съм вдигал 70-80 км/ч с колело по "нанадолно".. То аз на педали по равно вдигам 45 км/ч... :lol:(Все съм си мислил:"Ами ако се пукне гума?") Представям си вилка.. :?
Сподели повече, може да им е полезно на хората с предно - те са масовия потребител не ел.велосипеди (`шот е евтинийка ).

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: